Lifestyle

Βραβεία Οσκαρ: Η Τζέσικα Τζαστέϊν, ο Γουίλ Σμιθ και το χαστούκι στον Κρις Ροκ

Βραβεία Οσκαρ: Η Τζέσικα Τζαστέϊν, ο Γουίλ Σμιθ και το χαστούκι στον Κρις Ροκ

Πηγή Φωτογραφίας: The Times, Flix.gr

Η βραδιά της 94ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, των κορυφαίων βραβείων της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, τα είχε όλα. Ομως., τα Οσκαρ του 2022 θα είναι για πάντα αυτά που ο Γουιλ Σμιθ χαστούκισε επί σκηνής τον Κρις Ροκ.

Ολοκληρώθηκε η – επεισοδιακή – 94η τελετή των βραβείων Οσκαρ με οικοδέσποινες την Εϊμι Σούμερ, την Ρετζίνα Κινγκ και την Γουάντα Σάικς. Καλύτερη ταινία της χρονιάς αναδείχθηκε το «CODA» που έγινε έτσι και η πρώτη ταινία παρόχου streaming – της Apple TV – που κερδίζει το πιο σημαντικό χρυσό αγαλματάκι, ενώ η ταινία με τα περισσότερα βραβεία φέτος ήταν το «Dune» με συνολικά 6 Οσκαρ, όλα σε τεχνικές κατηγορίες.

Κι ενώ στα βραβεία δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις σε σχέση με τα αδιαφιλονίκητα φαβορί, η πιο αναπάντεχη, ιστορική στιγμή της βραδιάς ήρθε από τον Γουίλ Σμιθ, ο οποίος λίγο πριν παραλάβει το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τη «Μέθοδο των Γουίλιαμς» έγινε το πρόσωπο της βραδιάς όταν σηκώθηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ.

Ο Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theater για να παρουσιάσει το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Κάνοντας τα αναμενόμενα αστεία με τους σταρ της πρώτης σειράς, αστειεύεται με τον Γουιλ Σμιθ , αλλά μετά συνεχίζει με ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ (ότι «θα μπορούσε να διεκδικήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο “G.I. Jane 2″»).

Το πρώτο δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν το ύφος της Πίνκετ – δεν γέλασε καθόλου, αντιθέτως η 50χρονη ηθοποιός που πάσχει από αλωπεκία, σήκωσε φρύδι, φανερά ενοχλημένη.

Αμέσως μετά ο Σμιθ ανεβαίνει στη σκηνή, ο Ροκ ακόμα νομίζει ότι κάτι αστείο θα συμβεί, ο Σμιθ του ρίχνει ένα χαστούκι, επιστρέφει στη θέση του στην πρώτη σειρά και του φωνάζει «να μην ξαναπιάσει τη γυναίκα του στο γ…ο στόμα του».

Ο Ροκ τα χάνει και προσπαθεί να αστειευτεί («Ο Γουίλ Σμιθ μου γ…ε τα μούτρα»), αλλά όλοι είχαν παγώσει. Λίγο μετά, ο Γουιλ Σμιθ  κερδίζει το Οσκαρ Α’ Ανδρικού και απολογείται επί σκηνής στην Ακαδημία για το σκηνικό.

Δεν ξέρουμε (ακόμα) τι ακολούθησε μετά στα παρασκήνια, αλλά σε επαφή με τον Γουίλ Σμιθ ήρθαν ο ατζέντης του, ο Τάιλερ Πέρι αλλά και ο Ντένζελ Γουάσινγκτον.

Πάντως, σε μία τελετή που όλα κύλησαν προβλέψιμα και κάπως βαρετά, αυτή ήταν μία από τις στιγμές που έγραψαν ιστορία. Τα Οσκαρ του 2022 θα είναι για πάντα αυτά που ο Γουιλ Σμιθ χαστούκισε live τον Κρις Ροκ.

Η νικήτρια τελικά του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη βιογραφική ταινία «The Eyes of Tammy Faye», Τζέσικα Τσαστέιν, τράβηξε αμέσως τα βλέμματα πάνω της, καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί. 

Η 45χρονη ηθοποιός επέλεξε ένα φόρεμα Gucci, πιάνοντας τα μαλλιά της κοτσίδα και φορώντας διαμαντένια σκουλαρίκια και δαχτυλίδι.

Στις άλλες ιστορικές στιγμές της βραδιάς μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τη βράβευση του Τρόι Κότσερ, του πρώτου κωφού άνδρα ηθοποιού που κέρδισε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «CODA», την ιστορική νίκη της Τζέιν Κάμπιον που κερδίζοντας το Οσκαρ για την Καλύτερη Σκηνοθεσία για την «Εξουσία του Σκύλου» έγινε η τρίτη γυναίκα στην ιστορία που το καταφέρνει μέτα την Κάθριν Μπίγκελοου και την Κλόι Ζάο πέρσι, ενώ 60 χρόνια μετά την Ρίτα Μορένο, η Αριάνα ΝτεΜπόουζ γίνεται η δύτερη λατίνα που κερδίζει το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τον ίδιο ακριβώς ρόλο στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Συγκινητικές ήταν και οι επετειακές εμφανίσεις των Φράνσις Φορντ Κόπολα, Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο για 50 χρόνια του «Νονού», ο χορός των Τζον Τραβόλτα, Ούμα Θέρμαν και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον για τα 28 χρόνια του «Pulp Fiction», το ενός λεπτού σιγή που ζήτησε από την αίθουσα η Μίλα Κούνις προς τιμή του λαού της Ουκρανίας και η Lady Gaga με την Λάιζα Μινέλι στην ίδια σκηνή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments