Ελλάδα

Από Τετάρτη (30/3) η διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Από Τετάρτη (30/3) η διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία θα προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου

Με τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self  test) από τα φαρμακεία θα προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου.

Αυτό θα συμβεί, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, όπως αναφέρει ανακοίνωση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, αντί για δυο που ισχύει μέχρι τώρα, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Pfizer:Κάλεσμα σε νεοφυείς επιχειρήσεις για συμμετοχή σε πρόγραμμα καινοτόμων λύσεων

Παράλληλα πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας, που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία, ενεργοποιεί το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καλώντας ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν ψηφιακές καινοτόμες ιδέες, διαδικασίες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, να λάβουν μέρος. Μέσω του προγράμματος «Start4Health», το CDI έχει ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς του με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CDI, «μέσα από μια γόνιμη αλληλεπίδραση, στο πλαίσιο της οποίας τα δύο μέρη θα συνεργαστούν και θα ανταλλάξουν πολύτιμη τεχνογνωσία βοηθώντας στην προώθηση ψηφιακών καινοτόμων λύσεων που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας. Σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο και να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη από την Pfizer και το οικοσύστημα της καινοτομίας».

Το πρόγραμμα αναζητά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας, που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments