Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο οθόνης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν καλοσώρισε τις αντιπροσωπειες Μόσχας και Κιέβου που θα συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου.

Όλα τα βλέμματα έχουν συγκεντρωθεί στην Τουρκία, όπου θα γίνει ο νέο γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες Κιέβου και Μόσχας που θα συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, σύμφωνα με το Russia Today, ότι η Τουρκία δεν είναι μεσολαβητής, αλλά θα προσφέρει ό, τι χρειάζεται για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις. Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, που για πάνω από δύο εβδομάδες είχαν τηλεδιασκέψεις, βρίσκονται στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ πάνω στον Βόσπορο για να συνεχίσουν τις τετ-α-τετ διαπραγματεύσεις. Οι περισσότεροι αναλυτές, αλλά και μέλη των αντιπροσωπειών εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να βγουν πολλά ούτε από τη σημερινή συνάντηση

Τι λέει το Κίεβο για τις διαπραγματεύσεις

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Νμίτρο Κουλέμπα από την πλευρά δήλωσε ενόψει των σημερινών διαπραγματεύσεων ότι ο πιο φιλόδοξος στόχος του Κιέβου στις συνομιλίες με την αντιπροσωπεία της Μόσχας είναι μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας, ανέφερε ότι «το ελάχιστον θα ήταν (συμφωνία) για ανθρωπιστικά ζητήματα και το μέγιστο η επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός», απαντώντας σε ερώτηση για το πλαίσιο του τελευταίου γύρου των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν αύριο Τρίτη στην Τουρκία. 

synom1-1-600x450-1

Μισθοφόροι στο πλευρό της Ρωσίας

Πάντως, την ώρα που οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων, η Ρωσία φαίνεται πως καταστρώνει ήδη τα επόμενα σχέδια της πάνω στο στρατιωτικό σκέλος. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μισθοφόροι του ρωσικού ομίλου Wagner έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ουκρανία.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1.000 μαχητές της διαβόητης παραστρατιωτικής οργάνωσης θα εμπλακούν ή εμπλέκονται ήδη στον πόλεμο. «Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Ομιλος Βάγκνερ αναπτύχθηκε στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε το υπουργείο Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω Twitter. «Αναμένεται να στείλει πάνω από 1.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων οργανωτικών στελεχών για μάχιμες επιχειρήσεις», συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments