Οικονομία

Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα πιστωθούν τα ποσά σε 1.744.962 δικαιούχους

Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα πιστωθούν τα ποσά σε 1.744.962 δικαιούχους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Επιταγή ακρίβειας: Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι το έκτακτο δώρο Πάσχα να πληρωθεί στους δικαιούχους, κατά πληροφορίες, την Μεγάλη Τρίτη.

Η επιταγή ακρίβειας θα δοθεί σε 1.744.962 δικαιούχους που αφορούν χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο σημερινό μεσημεριανό Υπουργικό Συμβούλιο, μιλώντας για τα μέτρα κατά της ακρίβειας που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τόνισε ότι θα δοθεί το έκτακτο βοήθημα των 200 ευρώ, ως ενίσχυση του εισοδήματος των πιο αδύναμων, «πριν από το Πάσχα». Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι το έκτακτο δώρο Πάσχα να πληρωθεί στους δικαιούχους, κατά πληροφορίες, την Μεγάλη Τρίτη (19/4).

Ποιοι δικαιούνται επιταγή ακρίβειας

  • Δικαιούχοι είναι 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι, με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 14.400 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
  • Η εισοδηματική ενίσχυση θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων χωρίς υποβολή αίτησης. Από τα εν λόγω μέτρα ωφελούνται περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά  με περισσότερα από 3,2 εκατ. μέλη.
  • Οι πλέον κερδισμένοι είναι οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, καθώς θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση τον Απρίλιο.

Τι είχε δηλώσει η υφυπουργός Εργασίας

Η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου γνωστοποίησε την ημερομηνία που θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας. Όπως ανέφερε στόχος της κυβέρνησης είναι να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Μεγάλη Τρίτη. Τα 200 ευρώ θα αφορούν 1.744.962 χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Μιλώντας στο Open σημείωσε ότι για τις οικογένειες που δεν έχουν κάνει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, η υφυπουργός ανέφερε, μιλώντας στο OPEN, πως θα γίνει προσπάθεια να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 έως το τέλος του μήνα, να κάνουν αίτηση και να συμπεριληφθούν στην καταβολή του Απριλίου. Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτή η επιταγή θα μπει απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. “Μπαίνουν απευθείας στον λογαριασμό τους”, απάντησε και ανέφερε τους δικαιούχους της επιταγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments