Ελλάδα

Αφρικανική σκόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι -Τι λένε οι ειδικοί [vid]

Αφρικανική σκόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι -Τι λένε οι ειδικοί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες είναι ευάλωτοι στην αφρικανική σκόνη που κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα - Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε και πόσο επικίνδυνη είναι για την ανθρώπινη υγεία

Ένα απόκοσμο σκηνικό που προκαλείται από την εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης, η οποία έχει κάνει τις τελευταίες μέρες την εμφάνισή της, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, επιδεινώνει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως τα αναπνευστικά και τις αλλεργίες.

Πόσο επικίνδυνη είναι η αφρικανική σκόνη για την υγεία

Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας ερημοποίησης της Σαχάρας, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Ζωή Δεμέστιχα.

Όπως εξήγησε «αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέγεθος των σωματιδίων που έρχεται στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι τα σωματίδια μεταφέρουν βαρέα μέταλλα, τα οποία είναι τοξικά για τον άνθρωπο.

«Στα σωματίδια ενσωματώνονται βακτήρια, μύκητες και γύρη» δήλωσε, τονίζοντας ότι τα σωματίδια μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση στο ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό. «Οι αλλεργικοί μπορεί να έχουν επίταση των συμπτωμάτων ενώ μπορεί να φτάσει και να δημιουργεί πρόβλημα στα μάτια και στο δέρμα», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, ένας άνθρωπος με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να έχει πιο σοβαρά συμπτώματα, τονίζοντας ότι ρόλο παίζει η έκθεση στο νέφος, αλλά και οι δραστηριότητες. «Ένας άνθρωπος που εργάζεται στην ύπαιθρο καταλαβαίνεται ότι θα έχει πιο έντονα συμπτώματα», τόνισε.

«Εκτός από τους αλλεργικούς, πρέπει να ενημερώσουμε και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες πρέπει να αποφεύγουν την κίνηση σε εξωτερικούς χώρους και να κάθονται σε κλειστούς χώρους καθαρά αεριζόμενους», είπε η κα Δεμέστιχα.

Δείτε τι είπε η κα Δεμέστιχα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments