Ελλάδα

Θωμαΐδης: Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα

Θωμαΐδης: Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Θωμαΐδης: Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ανέφερε πως αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Νίκος Θωμαϊδης ανέφερε ότι διαπιστώθηκε αύξηση κατά 41% του ιικού φορτίου στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια επιπλέον αύξηση του φορτίου κατά 10%.

Ακόμη, ανέφερε ότι το ιικό φορτίο θα συνεχίσει να είναι υψηλό το επόμενο διάστημα, αναμένεται κορύφωση αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια μια αργή αποκλιμάκωση. Ο καθηγητής ανέφερε ότι πλέον έχει επικρατήσει κατά 77% το στέλεχος «Όμικρον 2», το οποίο είναι εξαιρετικά μεταδοτικό αλλά προκαλεί ήπια συμπτώματα ακόμα και σε εμβολιασμένους. Για το επικίνδυνο στέλεχος «Δέλτα», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι –ευτυχώς, έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Εξήγησε ότι δεν μπορεί πια κανείς να υπολογίσει τα πραγματικά κρούσματα στα οποία αντιστοιχεί το ιικό φορτίο στα λύματα, καθώς αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι νοσούν.

Η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς όσον αφορά τα λύματα της Αττικής. «Θα αρχίσουμε αυτή την εβδομάδα με μείωση περίπου 25%. Η Αττική έχει το 26% των κρουσμάτων πανελληνίως σιγά σιγά το νούμερο μειώνεται…

Αυτό σημαίνει ότι η Αττική πάει πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές. Έχουμε σταδιακή μείωση εισαγωγών στις ΜΕΘ και αποκλιμάκωση των απωλειών». Πρόσθεσε πάντως ότι «γενικά η θετικότητα παραμένει σε υψηλό επίπεδα πάνω από 5%, γι αυτό χρειάζεται ακόμα προσοχή με τήρηση των μέτρων».

«Όχι» στους όρθιους στην εστίαση και τη διασκέδαση

«Σε δύο εβδομάδες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να δούμε και απώλειες κάτω από 50. Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά το Μάρτιο» σημείωσε. Για τους ανεμβολίαστους, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα, καθώς είναι δυνάμει σε κίνδυνο.

«Όχι» στους όρθιους στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά και στα καρναβάλια είπε μέσω του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ για τη μάσκα είπε ότι πρέπει να τη φοράμε και το Πάσχα. Παρέπεμψε σε χαλάρωση των μέτρων από τον Απρίλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments