Διεθνή

Ζελένσκι στη βελγική Βουλή: «Πάλη ενάντια στην τυραννία που θέλει να διχάσει την Ευρώπη»

Ζελένσκι στη βελγική Βουλή: «Πάλη ενάντια στην τυραννία που θέλει να διχάσει την Ευρώπη»

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/Zelenskyy

Στα κοινοβούλια του Βελγίου και της Ολλανδίας μίλησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, ζητώντας από την ΕΕ να μην εγκαταλείψει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας

Στο βελγικό κοινοβούλιο μίλησε σήμερα Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για μια πάλη ενάντια στην τυρρανία που θέλει, όπως είπε, να διχάσει την Ευρώπη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, λέγοντας ότι αν γίνει αυτό «η τυραννία θα ξεριζώσει τις αξίες για τις οποίες είστε περήφανοι».

Τοποθετούμενος προς τους Βέλγους βουλευτές ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι «τα ρωσικά διαμάντια που πωλούνται στην Αμβέρσα, δυστυχώς θεωρούνται πιο σημαντικά από τη μάχη που δίνουμε για την ελευθερία», ενώ πρόσθεσε:

«Η ειρήνη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα διαμάντια, από τα ρωσικά πλοία στα λιμάνια, από το αέριο και το πετρέλαιο».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση στη Μαριούπολη. Κι όμως, «η Μαριούπολη είναι ακόμα εκεί», είπε.

«Κανείς δεν είναι αρκετά αποφασισμένος να μας βοηθήσει να σταματήσουμε την καταστροφή. Σας ρωτώ, όλους τους Ευρωπαίους που με ακούν: σε τι ελπίζουν αυτοί οι υπερασπιστές της Μαριούπολης, οι υπερασπιστές όλων των τόπων όπου γίνονται οι μάχες; Μάχες όχι λιγότερο τρομερές από τη Μάχη του Υπρ, είναι ίσως ακόμη χειρότερες στη Μαριούπολη», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε το Βέλγιο για τη βοήθεια προς τη χώρα του, με στρατιωτικό και υλικό εξοπλισμό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η στήριξη θα συνεχιστεί.

«Δόξα στην Ουκρανία», φώναξε, ενώ οι βουλευτές σηκώθηκαν από τα έδρανα για να τον καταχειροκροτήσουν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε απευθυνθεί στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας, όπου κάλεσε τους βουλευτές να μποϊκοτάρουν τη ρωσική ενέργεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments