Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Μαρκόπουλος
Βουλευτής

Με την
Σοφία Χύτου

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Έχουν δοθεί 3,7 δις. σε μέτρα για το ενεργειακό κόστος

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τις μελλοντικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για το ενεργειακό κόστος, την πανδημία. Παράλληλα τόνισε ότι αν χρειαστεί θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έγινε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία σχετικά με το αν μπορεί να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο. Τέλος έγινε αναφορά στις εκλογές και το πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις μελλοντικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για το ενεργειακό κόστος, την πανδημία. Παράλληλα τόνισε ότι αν χρειαστεί θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έγινε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία σχετικά με το αν μπορεί να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο. Τέλος έγινε αναφορά στις εκλογές και το πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Για τις μελλοντικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία – Την ακρίβεια στην Ελλάδα

“Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα απομονωμένη, εγώ θα έλεγα ότι ίσως είναι και η πρώτη πολύ πολύ μεγάλη κρίση της αποκαλούμενης και ως παγκοσμιοποίησης. Βλέπουμε ότι ένας πλανήτης αλληλοεξαρτώμενους και συνδεόμενος ο ένας με τον άλλο σαν χώρες αντιμετωπίζει κάτι πρωτόγνωρο. Μια πολύ μεγάλη ακρίβεια η οποία προέρχεται από το ενεργειακό κόστος κυρίως λόγω των διεθνών εξελίξεων στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα είναι σαφές ότι περνάει και αυτή, έχει το δικό της μέρισμα στην πίεση που δέχεται η οικονομία της. Είναι δεδομένο ότι έχουμε ανατιμητικά φαινόμενα, φαινόμενα για τα οποία μάλιστα θέλω να τονίσω ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ήδη από το Σεπτέμβριο. Ήμασταν στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης όταν ως πρώτος ηγέτης Ευρωπαϊκής χώρας αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για το ενεργειακό βάρος. Έβλεπε από τότε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα βέβαια έχουν συμβεί πολύ περισσότερα από την πανδημία, γιατί η πανδημία ήταν το πρώτο στάδιο..” σημείωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τα ενεργειακά και τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί

“Ελάχιστη σημασία έχει τι πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας πολιτικός ο οποίος πολύ σπάνια μιλάει με αλήθεια, είναι ένας πολιτικός ο οποίος εξάλλου έχει προσπαθήσει σαν ένας αρχηγός συγκυρίας γιατί ήταν ένας πολιτικός της συγκυρίας της κρίσης της οικονομικής, άλλα έλεγε και άλλα έκανε στο τέλος. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα σαν την Αλβανία του Χότζα απομονωμένη και χωρίς να έχει καμία επίδραση από τις γύρω οικονομίες και τις δραστηριότητες που υπάρχουν. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της παγκοσμιοποίησης , είναι μια χώρα όπως όλη η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κράτη μέλη και έχει επίδραση η διεθνής κατάσταση και στη δική μας οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμη φορά λαϊκίζει επάνω σε διεθνή προβλήματα λες και θα είχε μια διαφορετική προσέγγιση στα προβλήματα. Λες και θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουν κάνει δεκάδες άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη…” υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Για τη στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και την επόμενη ημέρα

“Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν ιδιαίτερα στην οικονομία. Υπάρχουν μέτρα ανακουφιστικά, επαναλαμβάνω έχουν παρθεί μέτρα μέσα στο τελευταίο διάστημα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί σε μέτρα για το ενεργειακό κόστος. Θα θυμίσω γιατί είχαμε και μια προηγούμενη κρίση την πανδημία ότι έπεσαν 42 δισεκατομμύρια για να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Θα θυμίσω επίσης κάτι το οποίο ξεχνάμε, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ όταν υπήρξε η πανδημία έλεγαν αν δεν ρίξετε τώρα όλα τα λεφτά, θυμόσαστε ότι είχε ξεκινήσει και μια συζήτηση από το ΣΥΡΙΖΑ και για το μαξιλάρι το περίφημο waiver, αν δεν ρίξετε τα λεφτά τώρα που είναι η πανδημία πότε θα τα ρίξετε. Είναι άνθρωποι που έχουν μηδενική δυνατότητα πρόβλεψης….” είπε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Για το αν η Ευρώπη μπορεί να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό φυσικό αέριο

“Προφανώς έχει ανοίξει μια συζήτηση και θα ξαναπώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους ηγέτες εκείνους που πρώτος έθεσε τα ζητήματα όλα αυτά. Προφανώς θα έπρεπε να πάμε και σε άλλους δρόμους εκτός του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Προφανώς και πρέπει να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση για το LNG και να δούμε και τις άλλες πηγές και προφανώς η χώρας μας θα πρέπει να τεθεί στην αιχμή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς αποτελεί ένα πλούτο αυτό το πράγμα για την εθνική οικονομίας μας…” σημείωσε χαρακτηριστικά.