Διεθνή

Ρωσία: “Εγινε επίθεση στο έδαφος μας”

Ρωσία: “Εγινε επίθεση στο έδαφος μας”

Πηγή Φωτογραφίας: al jazeera

Ρώσος κυβερνήτης στη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ είπε χθες ότι Ουκρανοί στρατιώτες εκτόξευσαν ρουκέτες σε εγκατάσταση πετρελαίου, εντός του ρωσικού εδάφους.

Για “επίθεση σε δικό της έδαφος”, κατηγορεί η Ρωσία την Ουκρανία!

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ο ουκρανικός στρατός  έστειλε επιθετικά ελικόπτερα πέρα ​​από τα σύνορα του για να χτυπήσει μια εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου που βρίσκεται σε ρωσικό έδαφος.

Αν συνέβη κάτι τέτοιο, είναι η πρώτη επιδρομή εντός των συνόρων της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου.

Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι εξαπέλυσε την επίθεση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να ευθύνεται η ίδια ή να προέκυψε η έκρηξη από ρωσική αμέλεια.

Ένας Ρώσος κυβερνήτης στη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ είπε ότι νωρίς την Παρασκευή (1/4) δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 πέρασαν τα σύνορα σε χαμηλό ύψος πριν εκτοξεύσουν ρουκέτες σε μια εγκατάσταση πετρελαίου 25 μίλια από τα σύνορα.

“Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αναφορές για εμπλοκή της Ουκρανίας στην επίθεση, καθώς δεν είχε στρατιωτικές πληροφορίες”, ανέφερε το Reuters.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει πάρει καμιά θέση. Ορισμένοι εξέχοντες Ουκρανοί σχολιαστές έχουν υποστηρίξει ότι η επίθεση θα μπορούσε να είναι μια «ψεύτικη ιστορία”…

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τροφοδότησε αυτές τις φήμες λέγοντας ότι “η επίθεση θα μπορούσε να παρεμποδίσει τις διαπραγματεύσεις” αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Αυτό που συνέβη σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως δημιουργία άνετων συνθηκών για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων», είπε ο Πεσκόφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments