Διεθνή

Η συλλογή Anne Bass βγαίνει σε δημοπρασία για 250 εκατομμυρία δολαρία

Η συλλογή Anne Bass βγαίνει σε δημοπρασία για 250 εκατομμυρία δολαρία

Πηγή Φωτογραφίας: Art&Seek - Financial Times

Ο οίκος Christie's πήρε την έγκριση από τις κόρες της  να προσφέρουν 12 σημαντικά έργα της Anne Bass

Η ήδη μεγάλη σεζόν πωλήσεων της Νέας Υόρκης τον Μάιο ενισχύθηκε από μια συλλογή 250 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκε στη γεννημένη στην Ινδιανάπολη, προστάτιδα των τεχνών της Νέας Υόρκης, Anne Hendricks Bass, η οποία πέθανε το 2020. Ο οίκος Christie’s πήρε την έγκριση από τις κόρες της  να προσφέρουν 12 σημαντικά έργα, από τον 19ο και τον 20ο αιώνα, από καλλιτέχνες όπως οι Claude Monet, Edgar Degas και Mark Rothko. Τα περισσότερα αγοράστηκαν όταν ήταν παντρεμένη με τον κληρονόμο Sid Bass — χώρισαν το 1988 — συμπεριλαμβανομένου του “Untitled (Shades of Red)” του Rothko από το 1961. Αυτό φέρει την υψηλότερη εκτίμηση της συλλογής (60 εκατ. $ – 80 εκατ. $) και είναι εγγυημένη πώληση, επιβεβαιώνει ο οίκος Christie’s.

Η Anne Bass ήταν γνωστή για την υποστήριξή της στον χορό, κυρίως στο Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, και εξασκούσε το μπαλέτο μέχρι πολύ μεγάλη σε ηλικία. Η συλλογή της περιλαμβάνει τρία έργα χορού-σήμα κατατεθέν του Degas: ένα πρωτότυπο “Petite Danseuse de quatorze ans” (χάλκινο από το 1927, est $20mn-$30mn), το παστέλ του “Danseuse attachant son chausson” (1887, est $4mn-$6 mn) και ένα λάδι “Femme en peignoir bleu le torse découvert” (c1887-90, est $1,2mn-$1,8mn).

Όλα τα έργα βρίσκονταν στο διαμέρισμα της Fifth Avenue του Bass, «όπως και εκείνη, μια εικόνα φινέτσας και πνευματικής περιέργειας», λέει η Bonnie Brennan, πρόεδρος του Christie’s Americas. Ο Brennan σημειώνει επίσης την «δυνατή γυναικεία φωνή της Bass σε μια εποχή που οι περισσότερες συλλογές ήταν από άνδρες». Η δημοπρασία της Christie’s την εβδομάδα της 9ης Μαΐου θα συναγωνιστεί με τον αντίπαλο Sotheby’s την επόμενη εβδομάδα, ο οποίος προσφέρει 29 έργα στο δεύτερο μέρος της συλλογής των χωρισμένων Linda και Harry Macklowe, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments