Διεθνή

Μολδαβία: Συνεχίζει απτόητη την ένταξη της στην ΕΕ

Μολδαβία: Συνεχίζει απτόητη την ένταξη της στην ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: CaleaEuropeana.ro

Μολδαβία: Μία από τις χώρες που είναι όμορη της βαλλόμενης Ουκρανίας συνεχίζει απτόητη την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μολδαβία, χώρα στα ανατολικά της ρωσικά βαλλόμενης Ουκρανίας,  θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «παρά τις κρίσεις και τις νέες προκλήσεις που συνδέονται με τα γεγονότα στη γειτονική Ουκρανία», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Μολδαβίας Ν. Ποπέσκου σε συνέντευξη Τύπου στο Κισινάου που έδωσε από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, της Σλοβακίας και της Ρουμανίας.

«Η αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από τους εταίρους της ΕΕ επιβεβαιώνει ότι το καλύτερο μέλλον για τη Μολδαβία είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της. Έχουμε συζητήσει όλα όσα αφορούν τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Μολδαβίας. Τονίζω ότι επηρεαστήκαμε πολύ από τα γεγονότα στη γειτονική Ουκρανία, αλλά μεταρρυθμίσεις όπως ο θεσμικός εκσυγχρονισμός της, η οικονομία και η καταπολέμηση της διαφθοράς συνεχίζονται στη Μολδαβία, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να κάνουμε τη Μολδαβία χώρα που αξίζει την ένταξη στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένες ενέργειες», δήλωσε ο Ποπέσκου.

Τι ανέφερε ο Ποπέσκου

Η Μολδαβία θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εγγύς μέλλον ένα ερωτηματολόγιο που θα βοηθήσει στην αξιολόγηση της συμμόρφωσης της χώρας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, «και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», κατά τον Ποπέσκου.

«Αυτή [η έρευνα με το ερωτηματολόγιο] θα απαιτήσει κολοσσιαίες θεσμικές προσπάθειες για τη συστηματοποίηση όλων των πληροφοριών σε 33 σημεία συμμόρφωσης με τα πρότυπα της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης της εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με τις ευρωπαϊκές, διοικητικές δυνατότητες, πολιτικές», δήλωσε ο Ποπέσκου.

Ο Μολδαβός Υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι είναι βέβαιος πως η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Μολδαβίας θα λάβει νέα ώθηση αφού η Τσεχική Δημοκρατία γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, στοιχείο που συζητήθηκε ιδιαίτερα κατά τη συνάντηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments