Διεθνή

Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ για μεταφορά αρμάτων μάχης

Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ για μεταφορά αρμάτων μάχης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ουκρανία: Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να συνεργαστούν με τους συμμάχους για την μεταφορά στην Ουκρανία άρματα μάχης σοβιετικής κατασκευής.

O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται παρά τις διαπραγματεύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με συμμάχους τους για τη μεταφορά στην Ουκρανία αρμάτων μάχης σοβιετικής κατασκευής προκειμένου να ενισχυθεί η στρατιωτική άμυνα της χώρας στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι μεταφορές των αρμάτων μάχης, που έχει ζητήσει ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα ξεκινήσουν σύντομα, δήλωσε στους NYT ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει πόσα άρματα μάχης θα σταλούν ή από ποιες χώρες αυτά θα προέλθουν. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Πλήγματα μεγάλης εμβέλειας

Τα άρματα μάχης θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει πλήγματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικούς στόχους στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιοανατολικής Ουκρανίας που συνορεύει με τη Ρωσία, δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τους Times.

Είναι η πρώτη φορά στον πόλεμο που οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδράμουν στη μεταφορά αρμάτων μάχης, σημειώνουν οι NYT.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments