Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία πρόθυμη να βοηθήσει στην εκκένωση της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία πρόθυμη να βοηθήσει στην εκκένωση της Μαριούπολης

Πηγή Φωτογραφίας: aa.com.tr

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις συντονισμού μίας επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη με τους ομολόγους του Ρωσίας και Ουκρανίας

Η Τουρκία μπορεί να παρέχει υποστήριξη ώστε να απομακρυνθούν δια θαλάσσης πολίτες και τραυματίες από τη Μαριούπολη, δήλωσε το Σάββατο , ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

“Ο συντονισμός με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους σε αυτό το θέμα συνεχίζεται”, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σε δημοσιογράφους.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σημειώνοντας ότι συνομίλησε πολλές φορές στο τηλέφωνο με Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους του και ότι συναντήθηκε επίσης με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ολεκσί Ρεζνίκοφ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ακάρ τόνισε τη σημασία της επίτευξης κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατόν για την αποτροπή περαιτέρω απωλειών αμάχων και τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.

“Ως Τουρία, συνεχίζουμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας, υποστήριξή σχετικά με τις εκκενώσεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό”, δήλωσε ο υπουργός.

Τουλάχιστον 1.276 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.981 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, με τον πραγματικό αριθμό να υπάρχει φόβος ότι θα είναι πολύ υψηλότερος.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν επίσης καταφύγει σε άλλες χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments