Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πεσκόφ – Δεν είναι εύκολες οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πεσκόφ – Δεν είναι εύκολες οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, υποστήριξε ότι η Μόσχα θα ήθελε να συνεχιστούν οι συνομιλίες στη γειτονική Λευκορωσία, αλλά το Κίεβο ήταν αντίθετο

Οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, όμως το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που αναμεταδίδει πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου RIA.

Ο Πεσκόφ,  είπε ότι η Μόσχα θα ήθελε να συνεχιστούν οι συνομιλίες στη γειτονική Λευκορωσία αλλά το Κίεβο ήταν αντίθετο με αυτήν την ιδέα. Οι δύο πλευρές είχαν πολλούς γύρους συνομιλιών στη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα, μέχρι που οι αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος φέρεται να είπε ότι ένας από τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία είναι να «σώσει» τις αυτοανακηρυχθείσεις «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και να τις αποκαταστήσει στα σύνορα του 2014. Το Κρεμλίνο αναμένει, επίσης, να απαγορευτούν στην Ουκρανία οι «εθνικιστικές ιδέες» και ότι η ρωσική γλώσσα θα ανακτήσει τη θέση της στη χώρα.

Πεσκόφ: Θα επανεκτιμηθούν οι σχέσεις Ρωσίας – ΕΕ, όταν οι Ευρωπαίοι ξεμεθύσουν από το αμεριανικό μπέρμπον

Θα έρθει  η ώρα να επανεκτιμηθούν οι σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία. είπε Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ρωσία 1».
“Όταν οι Ευρωπαίοι ξεμεθύσουν λίγο από το αμερικανικό μπέρμπον και όταν πιστέψουν ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να φροντίσουμε τη μοίρα της ηπείρου μας, τότε θα έρθει – δεν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη προοπτική – αλλά τότε θα έρθει η ώρα να επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις μας και να εισέλθουμε σε μια κατάσταση διαλόγου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο ρεπορτάζ του ρωσικού μέσου γίνεται αναφορά στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, αλλά και στις μαζικές απελάσεις Ρώσων από χώρες της ΕΕ, αλλά και στα αντίποινα της Μόσχας που αφορούν όπως επισημαίνει και στα 27 κράτη της Ε.Ε και άλλες 10 τρίτες χώρες, κάνοντας λόγο για συνολικά 48 χώρες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments