Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απολογία και οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απολογία και οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο του παιδιού της, έδωσε τις απαντήσεις της στην ανακρίτρια - Διαψεύδει το Παίδων τα περί κεταμίνης και "ιατρικού λάθους" που υπονόησε η 33χρονη - Ανοίγουν οι φάκελοι θανάτου των άλλων 2 παιδιών - Ζητήθηκε εκταφή της σπιτονοικοκυράς

Μαραθώνια ήταν η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια κι όπως αναφέρουν πληροφορίες μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και τον θάνατο της Τζωρτζίνας, χωρίς όμως να αφήσει αιχμές σε βάρος του.

«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια

Αναφορικά με την επιμονή της να μάθει εάν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας φέρεται να απάντησε ότι ενδιαφερόταν να το πληροφορηθεί, επειδή τις προηγούμενες ημέρες είχε σημειωθεί κλοπή στο νοσοκομείο, ενώ αναφορικά με το μονόκλινο δωμάτιο που φέρεται να ζήτησε, απάντησε ότι ούτως ή άλλως το παιδί θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω τετραπληγίας.

Η κατηγορούμενη σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για ποιο λόγο είπε στους γιατρούς μία ημέρα πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχετε δει». Αρνήθηκε ότι το είχε προεξοφλήσει, αλλά αντιθέτως ήθελε να χτυπήσει «καμπανάκι» στους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί η εννιάχρονη συνήθιζε να παρουσιάζει μικρά επεισόδια ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας.

Ρωτήθηκε και για την ψυχραιμία που σύμφωνα με τους ιατρούς επέδειξε κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου της Τζωρτζίνας που ήταν και το μοιραίο και φέρεται να απάντησε πως ο λόγος ήταν πως είχε χάσει ήδη δύο παιδιά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε και για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Φέρεται να επικαλέστηκε τις σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που κατέληγαν σε αιτία θανάτου που να συνδέεται με πιθανή εγκληματική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως η ίδια η οικογένεια είχε υποβάλει μήνυση για τον θάνατο της Μαλένας και έθεσε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να έχει προβεί σε εγκληματική ενέργεια και η ίδια να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η κατηγορούμενη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί από ιατρικό λάθος, κάτι που διέψευσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με ανακοίνωση του  διοικητή Μανώλη Παπασάββα.  

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών από την Πάτρα

Έρευνα με τη μορφή του κατεπείγοντος ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών που σχηματίστηκαν για τον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια των δύο εισαγγελέων, Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου. υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η κ. Παπαγεωργακοπουλου ζητά από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς να κινηθούν γρήγορα ώστε η ποινική διαδικασία να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας έχει προβληματίσει τις αρχές ότι εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, με ειδική αναφορά ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» υπήρξε και ένα πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Όσον αφορά στον θάνατο της Μαλένας, θα ερευνηθούν οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση.

Εντολή εκταφής της σορού της σπιτονοικοκυράς

Την ίδια στιγμή, εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας, όπου διέμενε το ζευγάρι που έχασε τα τρία του παιδιά, έδωσε σήμερα η Εισαγγελία της Πάτρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments