Κόσμος

Ζαχάροβα: Οι εικόνες από την Μπούκα ήταν «παραγγελία» των ΗΠΑ για να κατηγορηθεί η Μόσχα

Ζαχάροβα: Οι εικόνες από την Μπούκα ήταν «παραγγελία» των ΗΠΑ για να κατηγορηθεί η Μόσχα
"Ποιοι είναι αυθεντία στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ" σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας

Ως… παραγγελία των ΗΠΑ ήταν οι εικόνες με τους νεκρούς αμάχους στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προκειμένου να κατηγορηθεί η χώρα.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην κρατική τηλεόραση, το πήγε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως “Ποιοι είναι αυθεντία στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”

Όπως είπε, η άμεση κατακραυγή της Δύσης για τις εικόνες αυτές με τους νεκρούς αμάχους υποδηλώνει ότι το θέμα εντάσσεται σε ένα σχέδιο με στόχο να αμαυρωθεί η φήμη της Ρωσίας.

“Στην περίπτωση αυτή μου φαίνεται ότι το γεγονός πως οι δηλώσεις αυτές (για τη Ρωσία) έγιναν κατά τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση αυτού του υλικού δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος “παρήγγειλε’ αυτό το θέμα””.

“Πρόκληση σχεδιασμένη για να διακόψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο”

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν την πιθανότητα διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων εκατοντάδων ανθρώπων -κάποιοι από τους οποίους ήταν δεμένοι και είχαν πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση- τα οποία ήταν διάσπαρτα γύρω από πόλεις έξω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι φωτογραφίες και το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από την Μπούκα αποτελούν “πρόκληση” σχεδιασμένη για να διακόψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι εικόνες ήταν “μια ακόμη στημένη παράσταση από το καθεστώς του Κιέβου”.

Οπτικό υλικό και φωτογραφίες από πτώματα αμάχων διάσπαρτα στην πόλη έχουν προκαλέσει εκκλήσεις από δυτικές χώρες για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της η Ρωσία ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σήμερα Δευτέρα για να συζητηθεί η “προβοκάτσια από ακραίους Ουκρανούς”, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, στην Μπούκα.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, όπως την αποκαλεί, με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και “αποναζιστικοποίηση” της γειτονικής της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθειά της να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments