Nέα της αγοράς

Κικίλιας: Ελληνικό Brand name στον οινοτουρισμό

Κικίλιας: Ελληνικό Brand name στον οινοτουρισμό

Πηγή Φωτογραφίας: ypaithros.gr - Οδηγός Κρασιού για Εκλεκτούς Ουρανίσκους

Κικίλιας: Στόχος η προσέλκυση τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης

Τις εργασίες του τρίτου συνεδρίου για τον οινοτουρισμό, που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χαιρέτισε διαδικτυακά ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού έχει ψηλά στην ατζέντα τον οινοτουρισμό, είπε ο κ. Κικίλιας, με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη δημιουργία μοναδικών αυθεντικών εμπειριών για τους επισκέπτες.

Δράσεις

Μαζί με την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, προχωρούμε σε μια σειρά από δράσεις για την αναβάθμιση του οινοτουρισμού, μέσα από την δημιουργία πρώτης ψηφιακής πύλης, το σήμα επισκέψιμου οινοποιείου, τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, ανάφερε ο υπουργός.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και δημιουργικότητα την προσπάθεια για τη διεθνή προβολή της εκλεκτής ελληνικής οινικής παραγωγής και την κατοχύρωση του ελληνικού brand name οινοτουρισμού διεθνώς, υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Αυτά είναι τα έξι κορυφαία ελληνικά οινοποιεία σύμφωνα με το Instagram -Τα πέντε σε νησιά και ένα σε βουνό

Στο παρελθόν αγοράζαμε ταξιδιωτικά περιοδικά ή αναζητούσαμε ταξιδιωτικούς οδηγούς, πλέον, αρκεί μια ματιά στο Instagram, όπου οι γραφικές φωτογραφίες και τα stories των ακολούθων μας παρακινούν να προγραμματίσουμε το επόμενο ταξίδι μας.

Οινοποιείο Μανουσάκης – Κρήτη

Το Οινοποιείο Μανουσάκης βρίσκεται στα Χανιά, και έχει αποδειχτεί ο πιο Instagrammable αμπελώνας σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρώτος αμπελώνας, του 1993, είχε έκταση 20 στρέμματα. Στην πρώτη φάση φυτεύτηκαν και οι τέσσερις ποικιλίες. Το 1999, προστέθηκαν άλλα 10 στρέμματα SYRAH και από τότε μέχρι και σήμερα ο αμπελώνας της Οινοποιίας έχει φτάσει σταδιακά στη συνολική έκταση των 135 ιδιόκτητων στρεμμάτων και μπήκε σιγά σιγά στην παραγωγική του ηλικία. Αυτό είναι σήμερα το παραγωγικό τμήμα του αμπελώνα, που αποδίδει περίπου 50.000 μπουκάλια κρασιού το χρόνο σε ποικιλίες Αγιωργήτικο, Ασσύρτικο, του Κρητικού terroir και όχι μόνο.

Οινοποιείο Βενετσάνος – Σαντορίνη

Το οινοποιείο Βενετσάνος βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι του Αθηνιού, με θέα τη μαγευτική καλντέρα της Σαντορίνης. Η οικογένεια Βενετσάνου έχει πολύ μεγάλη παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Το οινοποιείο χτίστηκε το 1947 και έγινε το πρώτο βιομηχανικό οινοποιείο του νησιού. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι ο δομικός σχεδιασμός, ο οποίος ουσιαστικά χρησιμοποιεί τη βαρύτητα, διευκολύνοντας την ενεργειακή απόδοση, σε μια εποχή που η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και σε άλλες πηγές ενέργειας ήταν πολύ περιορισμένη. Το οινοποιείο χτίστηκε με αντισυμβατικό τρόπο κατασκευασμένο από ψηλά και κινούμενο προς τα κάτω.

Κτήμα Σιγάλας – Σαντορίνη

Βρίσκεται στον ήσυχο αμπελώνα της Οίας και οι γευστικές δοκιμές σε αυτόν τον αμπελώνα γίνονται κάτω από πέργκολες καλυμμένες με αμπέλια που αφήνουν τους επισκέπτες μαγεμένους. Το Κτήμα Σιγάλας έχει, επίσης, πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα και τα βραβευμένα του κρασιά πωλούνται στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

View this post on Instagram

A post shared by Kinga (@kinga.kinger)

Κατώγι Αβέρωφ – Μέτσοβο

Από το 1959 το Κατώγι Αβέρωφ καλλιεργεί στο Μέτσοβο τους πιο ορεινούς αμπελώνες στην Ελλάδα και προσφέρει μοναδικές οινικές εμπειρίες, συνδυάζοντας την τέχνη και την φιλοξενία.

Το οινοποιείο βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Στα κελάρια του φιλοξενούνται πάνω από 1200 δρύινα βαρέλια, όπου ωριμάζουν τα κόκκινα κρασιά, ενώ στην κάβα του υπάρχουν σπάνιες συλλεκτικές φιάλες. Η επισκέψιμη διαδρομή του οινοποιείου, με χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων, αποτελεί μια πρωτότυπη ξενάγηση στην παραγωγή του κρασιού και στην ιστορία του.

Οινοποιείο Χατζηδάκη, Σαντορίνη

Αυτό το μικρό υπόσκαφο Οινοποιείο που έγινε με υπομονή, επιμονή, ενθουσιασμό, μεράκι και πολλή δουλειά, παρήγαγε το πρώτο του μπουκάλι κρασί τη δεκαετία του ’90.Σήμερα το Οινοποιείο Χατζηδάκη καλλιεργεί 100 στρέμματα και σε όλα εφαρμόζει βιολογική καλλιέργεια.

Οινοποιείο Μωραΐτης, Πάρος

Το Οινοποιείο Μωραΐτης, που βρίσκεται στην Πάρο, είναι ένα από τα αγαπημένα μας. Ιδρύθηκε το 1910 από τον Μανώλη Μωραΐτη, ο αμπελώνας ανήκει στην οικογένεια εδώ και τέσσερις γενιές και ειδικεύεται στα κρασιά που προέρχονται από τα σπάνια αυτόχθονα σταφύλια του νησιού. Αν ενδιαφέρεστε να περιηγηθείτε στο Οινοποιείο Μωραΐτη, η ομάδα των ειδικών θα χαρεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε μια επίσκεψη και να απολαύσετε μια συναρπαστική γευστική δοκιμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments