Οικονομία

Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα ενισχυθεί η ακτοπλοΐα λόγω των ανατιμήσεων

Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα ενισχυθεί η ακτοπλοΐα λόγω των ανατιμήσεων
Γιάννης Πλακιωτάκης: Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών

Την ενίσχυση της ακτοπλοΐας λόγω των ανατιμήσεων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι η ελληνική ακτοπλοΐα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Ανέφερε ότι οι τεράστιες ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητητας των εταιρειών και το ενεργειακό κόστος προσεγγίζει το 50 με 60% του συνολικού κόστους. «Μελετάμε τρόπους ενίσχυσης των εταιρειών στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που υπάρχουν, στο μέτρο του δυνατού» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Αυξήσεις 10 με 12% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα όλους όσοι ταξιδέψουν με πλοίο από τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής (Πειραιάς και Ραφήνα), καθώς θα δουν αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συμπαρασείρει τα καύσιμα και αυτό αποτυπώνεται από τις τιμές των εισιτηρίων, που έχουν άνοδο τιμών 10%-12%, σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Μάλιστα οι επιβάτες ήδη έχουν δει τις ανατιμήσεις στις τιμές, μιας και όσοι επέλεξαν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς σε Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες, διαπίστωσαν τη διαφοροποίηση.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments