People

Πάολο Ροντέλι: Ο Άγιος Μαρίνος γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο με αρχηγό κράτους LGBT+

Πάολο Ροντέλι: Ο Άγιος Μαρίνος γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο με αρχηγό κράτους  LGBT+

Πηγή Φωτογραφίας: San Marino RTV

O Πάολο θα είναι ο πρώτος αρχηγός του κράτους που ανήκει στην LGBT+ κοινότητα, όχι μόνο στον Άγιο Μαρίνο αλλά και στον κόσμο

Η πρώτη χώρα στον κόσμο με εκλεγμένο αρχηγό κράτους προερχόμενο από την LGBT+ κοινότητα είναι πλέον ο Άγιος Μαρίνος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 58χρονο Πάολο Ροντέλι, ο οποίος θα ηγηθεί του Σαν Μαρίνο για τους προσεχείς έξι μήνες, στο πλευρό του Όσκαρ Μίνα. Έτσι, ο Άγιος Μαρίνος γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εκλέγει μέλος της LGBT+ κοινότητας στην αρχηγία του κράτους.

Ο Ροντέλι αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook : «Θα είμαι στο πιθανότατα ο πρώτος αρχηγός κράτους που ανήκει στην LGBT κοινότητα». Είναι βέβαια αξιοσημείωτο ότι έχουν προηγηθεί σχετικά παραδείγματα Υπουργών και Πρωθυπουργών, αλλά ο Πάολο Ροντέλι είναι το πρώτο παράδειγμα αναφορικά με την αρχηγία ενός κράτους.

«Ο Πάολο Ροντέλι είναι ένας άνθρωπος με τεράστια κουλτούρα και μεγάλη διπλωματική και πολιτική εμπειρία», δήλωσε η Ιταλίδα πολιτικός και γερουσιστής Μονικα Σιρινά, η οποία πρόσθεσε πως «αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών και των LGBT+ ατόμων, στον Άγιο Μαρίνο και όχι μόνο».

«Είναι μια ιστορική μέρα, που με γεμίζει χαρά και περηφάνια, γιατί ο Πάολο θα είναι ο πρώτος αρχηγός του κράτους που ανήκει στην LGBT+ κοινότητα, όχι μόνο στον Άγιο Μαρίνο αλλά και στον κόσμο», συμπλήρωσε. Τονίζεται ότι ο Άγιος Μαρίνος — ένα μικροκράτος μόλις 34.000 κατοίκων — βρίσκεται στην ξηρά στην ιταλική περιοχή Emilia Romagna.

Οι δύο «καπετάνιοι αντιβασιλέας» της χώρας προεδρεύουν στο Μεγάλο Γενικό Συμβούλιο των Εθνών, το νομοθετικό σώμα που τους εκλέγει κάθε έξι μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments