Lifestyle

Grammys 2022: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναμεσά τους Ολίβια Ροντρίγκο, Silk Sonic και Τζον Μπατίστ

Grammys 2022: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναμεσά τους Ολίβια Ροντρίγκο, Silk Sonic και Τζον Μπατίστ

Πηγή Φωτογραφίας: The Independent

Grammys 2022: Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ζελένσκι που προβλήθηκε στη λαμπερή βραδιά έκλεψε τις εντυπώσεις

Τα Grammys 2022 ήταν η απόλυτη βραδιά με λαμπερούς καλεσμένους αλλά και ισχυρά μηνύματα κατά του πολέμου.  Η Ολίβια Ροντρίγκο, το R&B ντουέτο Silk Sonic και ο Τζον Μπατίστ ήταν οι μεγάλοι νικητές της 64ης τελετής απονομής των βραβείων. Το μεγάλο πάρτι της μουσικής βιομηχανίας  πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ και διήρκησε τρεισίμιση ώρες με μεγάλη γκάμα θεμάτων.

Στην τελετή προβλήθηκε και ένα  βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ένα συγκινητικό αφιέρωμα στα θύματα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

«Θα ακούσουμε μουσική, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα κρατήσουμε τα ονόματα ανθρώπων μακριά από το στόμα μας», είπε ο οικοδεσπότης Τρέβορ Νόα στην έναρξη της βραδιάς, αναφερόμενος στο χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, μια εβδομάδα πριν στην 94η τελετή απονομής των Όσκαρ. «Αυτή είναι μια συναυλία όπου δίνουμε βραβεία».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Νόα ήταν διασκεδαστικός, χαμογελαστός και τα αστεία του είχαν ευρεία γκάμα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην πανδημία. Ωστόσο, όταν εμφανίστηκε ο Ζελένσκι στο βίντεο, το ύφος του Νόα έγινε αμέσως πιο σοβαρό. «Ακόμη και στους πιο σκοτεινούς καιρούς, η μουσική έχει τη δύναμη να ανεβάσει τη διάθεση και να δώσει ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο. Δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να αποκτήσει λίγη ελπίδα αυτή τη στιγμή περισσότερο από τον λαό της Ουκρανίας».

Σε ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο, ο Ζελένσκι επισήμανε την διαφορά μεταξύ πολέμου και μουσικής. «Ο πόλεμος. Τι είναι πιο αντίθετο από τη μουσική; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των σκοτωμένων ανθρώπων. Τα παιδιά μας σχεδιάζουν πυραύλους, όχι πεφταστέρια. Ο πόλεμος δεν μας αφήνει να επιλέξουμε ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα μείνει στην αιώνια σιωπή», συνέχισε. «Οι μουσικοί μας φοράνε πανοπλία αντί για σμόκιν. Τραγουδούν στους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμα και σε αυτούς που δεν τους ακούνε. Αλλά η μουσική θα προοδεύσει ούτως ή άλλως».

Ο Ζελένσκι επαίνεσε τους συμπατριώτες του. «Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας. Να ζούμε. Να αγαπάμε. Να ακουγόμαστε. Στη γη μας, πολεμάμε τη Ρωσία που φέρνει φρικτή σιωπή με τις βόμβες της. Η νεκρή σιωπή. Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας! Γεμίστε την σήμερα να πούμε την ιστορία μας». Προέτρεψε τους θεατές των βραβείων Γκράμι να υποστηρίξουν δημόσια την Ουκρανία. «Το όνειρό μου είναι να ζήσει», είπε για τον ουκρανικό λαό. «Και ελεύθερος. Ελεύθερος όπως εσείς στη σκηνή των Γκράμι».

Το μήνυμα αποτέλεσε εισαγωγή σε μια ερμηνεία του Τζον Λέτζεντ στο τραγούδι «Free», μαζί με τους Ουκρανούς μουσικούς Mika Newton, Siuzanna Iglidan και την Ουκρανή ποιήτρια Lyuba Yakimchuk.Η Lady Gaga ανέβηκε στην σκηνή για να ερμηνεύσει το τραγούδι «Love for Sale», κομμάτι του ομώνυμου άλμπουμ σε συνεργασία με τον Τόνι Μπένετ. Έτσι, έκανε ένα αφιέρωμα στον διάσημο τραγουδιστή. Στη συνέχεια τραγούδησε το «Do I Love You».

Άλλοι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στο stage για να τραγουδήσουν ήταν οι Μπεν Πλατ, Μπίλι Άιλις, Μπράντι Κάρλαϊλ, Κάρι Άντεργουντ, H.E.R., Τζον Λέτζεντ, Lil Nas X, Λέσλι Όντομ Τζ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ

Μια στιγμή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ήταν η βράβευση του κωμικού Louis C.K. στην κατηγορία «Καλύτερο Άλμπουμ Κωμωδίας» για το «Sincerely», το πρώτο standup σπέσιαλ που κυκλοφόρησε μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε έναν μεγάλο αριθμο γυναικών. Στο «Sincerely», ο C.K. έκανε πολλά σχόλια γι’αυτούς τους ισχυρισμούς, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments