Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νάσος Ηλιόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Με την
Σοφία Χύτου

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, πανδημία, συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, σχολίασε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ αναφέρθηκε και στην πανδημία, το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις εκλογές.

Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, σχολίασε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ αναφέρθηκε και στην πανδημία, το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις εκλογές.

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για τα ενεργειακά

Ερωτηθείς σχετικά με τα ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε «Επιτρέψτε μου πρώτα από όλα να εκφράσω την ανησυχία μου τα πραγματικά αποτελέσματα του πολέμου της Ουκρανίας δεν τα έχουμε ζήσει στην αγορά είναι κάτι που θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Αυτά τα οποία ζούμε αυτή τη στιγμή κυρίως έχουν ξεκινήσει ήδη από το Σεπτέμβριο, να υπενθυμίσω ότι Αύγουστο και Νοέμβρη η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια στις τιμές χονδρεμπορικής στην Ευρωζώνη κάτι το οποίο συνεχίστηκε και το Γενάρη, άρα μιλάμε για ένα φαινόμενο το οποίο έχει έρθει εδώ πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης, όταν το Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης  από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων 150 εκατομμυρίων ευρώ και ο κ. Σκρέκας μίλαγε για αυξήσεις στους λογαριασμούς που δεν θα ξεπερνούν τα 2 με 3 ευρώ εμείς από τότε λέγαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα..» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Ο κ. Μητσοτάκης στο ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών έχει κάνει αρκετά μπρος πίσω, επαναφέρω τη φράση την οποία χρησιμοποιεί η Κομισιόν “ουρανοκατέβατα κέρδη”. Γιατί το λέμε αυτό, γιατί αν κάποιος συγκρίνει τις τιμές λιανικής με τις τιμές παραγωγής όλο αυτό το διάστημα θα δει ότι στην ελληνική αγορά με βάση τους υπολογισμούς τους οποίους εμείς έχουμε κάνει, που έχουμε προφανώς επικοινωνία με ανθρώπους και στελέχη της αγοράς και ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τις αγορές ενέργειας, αυτή τη στιγμή προϋπολογίζεται ότι τους τελευταίους εφτά μήνες αυτά τα κέρδη ακουμπάνε περίπου το 1.5 δις. Άρα το γεγονός ότι ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και η ΡΑΕ ακόμη παίζουνε κρυφτούλι για το ποια και πόσο είναι αυτά τα κέρδη, οι μερικές φορές ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αμφισβητήσει την ύπαρξή τους δεν μας κάνουν αισιόδοξους ότι πραγματικά πιστεύει ότι αυτά θα πρέπει να φορολογηθούν. Επιτρέψτε μου εδώ να τονίσω ότι με το να φορολογηθούν αυτά τα υπερκέρδη κερδίζουμε δημοσιονομικά περιθώρια για να κάνουμε άλλες κρίσιμες κινήσεις…» υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για τις κινήσεις Πούτιν και τα ενεργειακά στην Ευρώπη

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Πρώτα από όλα η ελληνική οικονομία είναι πάρα πολύ εκτεθειμένη και είναι εκτεθειμένη γιατί ξαναλέω με τον τρόπο που προχώρησε η βίαιη απολιγνιτοποίηση ή με άλλες αποφάσεις της κυβέρνησης π,χ. η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αγοράζει Ρωσικό φυσικό αέριο 30% πιο ακριβό σε σχέση με τη Βουλγαρία. Για αυτές τις αποφάσεις προφανώς υπάρχουν ευθύνες ανθρώπων αυτών που υλοποίησαν αυτή την πολιτική..».

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Για την υγειονομική κρίση

“Δεν κατηγορεί κανένας ότι η κυβέρνηση δεν σταμάτησε την πανδημία αλλά νομίζω ότι αν μιλήσουμε με δεδομένα υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα για το γεγονός ότι αυτή η χώρα έχει ζήσει μια υγειονομική τραγωδία και λέω ότι η χώρα έχει ζήσει μια υγειονομική τραγωδία γιατί από τα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη η Ελλάδα είναι σχεδόν σταθερά όχι λίγο πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους αλλά είναι δύο φορές πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Έχουμε καταφέρει πλέον να ξεπεράσουμε την Ιταλία και το Βέλγιο σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους».

Νάσος Ηλιόπουλος στο pagenews.gr: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει 14 με 17 Απριλίου, το τριήμερο που μας πέρασε ψήφισαν όλα τα κομματικά μέλη για να εκλέξουν τους συνέδρους. Στο συνέδριο προφανώς να υπενθυμίσω ότι είναι η δεύτερη διαδικασία γιατί το καλοκαίρι που μας πέρασε με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας είχαμε κάνει την πανελλαδική μας προγραμματική συνδιάσκεψη όπου είχαμε επεξεργαστεί ένα συνολικό πολιτικό πρόγραμμα. Το συνέδριο συνεχίζει αυτή την πολιτική επεξεργασία για την επόμενη ημέρα ενώ θα συζητήσει και μια σειρά από θέσεις για το καταστατικό…»