Ελλάδα

Ελλάδα: Σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

Ελλάδα: Σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης

Πηγή Φωτογραφίας: sierra club

Το στάδιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης ύψους 700 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και στις πολιτικές πρόληψης δασικών πυρκαγιών του ΥΠΕΝ, ήταν από τα βασικά σημεία στην ομιλία του Γ.Γ Δασών Κ. Αραβώση στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο ποσό των 50 εκατομμυρίων, το μεγαλύτερο που έχει διατεθεί ποτέ για την πρόληψη πυρκαγιών πρώτη φορά στα χρονιά, έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Γενικός Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Αραβώσης στάθηκε κυρίως στην εξέλιξη της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης ύψους 700 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και στις πολιτικές πρόληψης δασικών πυρκαγιών του ΥΠΕΝ. Και σημείωσε ότι ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος για τη φύτευση 30 εκατομμυρίων δέντρων σε βάθος δεκαετίας αρχής γενομένης από την εκταμίευση 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν προς την αναδάσωση 70.000 εκταρίων την επόμενη διετία

Αναφερόμενος στα κίνητρα για την προστασία των δασών και την αναδάσωση ο γ.γ Δασών επεσήμανε ότι ο Κλιματικός Νόμος που θα περάσει από τη Βουλή μέχρι τον επόμενο μήνα προβλέπει κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν ως εναλλακτική να επενδύουν στην αναδάσωση για να αντισταθμίζουν τις εκπομπές ρύπων.

Το σχέδιο αναδάσωσης όπως τόνισε ο κ. Αραβώσης έχει ήδη ξεκινήσει με ένα πιλοτικό έργο το οποίο εφαρμόζει νέες τεχνολογίες, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εποπτεία των δασών σε πανελλαδική κλίμακα και στην αύξηση της παραγωγικότητας όσων εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments