Διεθνή

“Το Λουχάνσκ μπορεί να γίνει νέα Μαριούπολη” προειδοποιεί ο κυβερνήτης της πόλης

“Το Λουχάνσκ μπορεί να γίνει νέα Μαριούπολη” προειδοποιεί ο κυβερνήτης της πόλης

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΧΕΙΟ

Εκκληση για εκκένωση των περιοχών στο Λουχάνσκ έκανε στους κατοίκους ο κυβερνήτης της πόλης Σέρχι Χαϊντάϊ εκφράζοντας το φόβο ότι το Λουχάνσκ μπορεί να γίνει νέα Μαριούπολη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: H Μαριούπολη «νέο Άουσβιτς», η Λουχάνσκ… τι; – «Τρέμει» ο τοπικός κυβερνήτης για θηριωδίες άνευ προηγουμένου από τους Ρώσους

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία – Ο δήμαρχος της Μαριούπολης υποστηρίζει ότι η πόλη του έγινε «το νέο Άουσβιτς» – Στις φλόγες δέκα πολυώροφα κτήρια στην πόλη Σεβιεροντονέτσκ

Μεγάλης κλίμακας επίθεση στην ανατολική Ουκρανία περιμένει να γίνει τις επόμενες μέρες, ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ Σέρχι Χαϊντάι, προβλέποντας μάλιστα ότι “η κατάσταση στην περιοχή μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη απ’ ότι στη Μαριούπολη”. Και θύμισε τη τοποθέτηση του δημάρχου Βαντίμ Μπόϊτσένκο σύμφωνα με την οποία “η Μαριούπολη έγινε το νέο Αουσβιτς” αλλά και τη Μπούσα όπου υπάρχει διεθνής κατακραυγή για “ρωσικές θηριωδίες”

Ο κυβερνήτης τόνισε στο Sky News ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές και «θα καταστρέψουν οτιδήποτε βρίσκεται στον δρόμο τους». Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν τις περιοχές τους, καθώς φοβάται ότι οι δρόμοι διαφυγής θα κλείσουν.

«Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν, αλλά θα πρέπει να δουν τι έκαναν οι Ρώσοι με τη Μαριούπολη, την Μπούσα και το Ιρπίν. Η κατάσταση μπορεί να είναι η ίδια και εδώ, ίσως και χειρότερη. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις. Σας παρακαλώ, εκκενώστε για να προστατεύσετε τη ζωή σας» είπε.

Ο πόλεμος συνεχίζεται, ενώ στην πόλη Σεβεροντονέτσκ στη Λουχάνσκ και λόγω των βομβαρδισμών στις φλόγες τυλίχθηκαν δέκα πολυώροφα κτήρια.

Οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται στο Ντονμπάς, που περιλαμβάνει και το Λουχάνσκ. Ήδη, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το 70% της περιοχής και χρησιμοποιούν τανκς, εξοπλισμό και πυραύλους σε περιοχές που κατέχουν οι Ουκρανοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments