Διεθνή

Ζελένσκι: Κίνδυνος διεθνούς επισιτιστικής κρίσης

Ζελένσκι: Κίνδυνος διεθνούς επισιτιστικής κρίσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΑ

Στον κίνδυνο διεθνούς επισιτιστικής κρίσης λόγω της διακοπής των εξαγωγών ουκρανικών αγροτικών προϊόντων στάθηκε ιδιαίτερα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι μιλώντας στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο

Τον κίνδυνο μιας σοβαρής επισιτιστικής κρίσης επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, απευθυνόμενος στα μέλη του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος διεθνούς επισιτιστικής κρίσης λόγω της διακοπής των εξαγωγών ουκρανικών αγροτικών προϊόντων.

Αυτό το αρνητικό ενδεχόμενο πρέπει να αποδοθεί, κατά τον Ουκρανό Πρόεδρο, στη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην εδαφική επικράτεια της Ουκρανίας, μια εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Στην ομιλία του μέσω βίντεο προς τους Ιρλανδούς βουλευτές, ο Ζελένσκι διευκρίνισε  ότι η καταστροφή γεωργικών επιχειρήσεων, οι βάσεις καυσίμων και ο αποκλεισμός των θαλάσσιων λιμανιών εμποδίζουν τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Ουκρανίας.

«Χωρίς τις εξαγωγές μας, δεν πρόκειται απλώς για έλλειψη, αλλά περί απειλής πείνας για περισσότερες από δώδεκα χώρες στην Αφρική και την Ασία, διότι οι όγκοι των προϊόντων δεν θα επαρκούν φυσικά και οι τιμές θα αυξηθούν σημαντικά», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η επισιτιστική κρίση θα έχει ως συνεπαγόμενο αποτέλεσμα «τουλάχιστον πολιτικές αναταράξεις», τόνισε σχετικά ο Ζελένσκι.

«Το πολύ, θα υπάρξουν εκρήξεις βίας σε περιοχές όπου η αστάθεια έχει ήδη μόνιμο χαρακτήρα, και μια νέα μαζική ροή προσφύγων, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να επιβιώσουν», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments