Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Κατσαφάδος
Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Με την
Σοφία Χύτου

Κώστας Κατσαφάδος στο pagenews.gr: Ελληνική ακτοπλοΐα, νέοι δρόμοι ενέργειας, ενεργειακή κρίση

Κώστας Κατσαφάδος στο pagenews.gr: Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε για τα ενεργειακά και τους νέους δρόμους που ανοίγονται, την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση καθώς και για ζητήματα που αφορούν την ελληνική ακτοπλοΐα

Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα ενεργειακά και τους νέους δρόμους που ανοίγονται, την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση καθώς και για ζητήματα που αφορούν την ελληνική ακτοπλοΐα

Κώστας Κατσαφάδος στο pagenews.gr: Για τις έρευνες που γίνονται για φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Όχι δεν έχω κάποια ενημέρωση, νομίζω ότι η κυβέρνηση προχωράει στο επόμενο βήμα, το οποίο έχει να κάνει με τις συμφωνίες για το χωρισμό των θαλασσίων ζωνών τόσο με την Ιταλία όσο και με την Αίγυπτο ούτως ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη σχέση με τους γείτονές μας. Να είναι χαραγμένες οι οικονομικές ζώνες όπου μπορούν να γίνουν οι έρευνες και να ξεκινήσουν οι έρευνες για να αναδειχθεί ο πλούτος ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη χώρα μας. Ένας πλούτος θα πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιηθεί και ειδικά σε μια τέτοια περίοδο όπου καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η ενέργεια, το κόστος και οι νέες αγορές ενέργειας και οι νέοι δρόμοι ενέργειας που είναι απαραίτητη και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη” σημείωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Κώστας Κατσαφάδος στο pagenews.gr: Για τα ενεργειακά και την Ελλάδα

“Το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε πλούτο θα έχει η χώρα μας. Αυτό νομίζω είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και της κάθε κυβέρνησης που έχει περάσει από τον τόπο, ούτως ώστε μέσα από την αξιοποίηση αυτού του πλούτου να δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες και συνθήκες ευημερίας στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο κομμάτι έχει να κάνει με τη συγκυρία τη χρονική. Βλέπουμε την αλματώδη αύξηση του κόστους ενέργειας το οποίο είναι και απόρροια του πολέμου αυτού που γίνεται στην Ουκρανία όπου καθιστά όλη την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα σε ένα αγώνα αναζήτησης νέων πηγών ενέργειας. Αυτό νομίζω είναι απαραίτητο, ήταν πάρα πολύ μεγάλη η εξάρτηση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από την ενέργεια σε σχέση με τη Ρωσία κάτι το οποίο πληρώνει η Ευρώπη, το πληρώνουν και πολύ περισσότερο και οι μεγάλες οικονομικά χώρες…” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Κώστας Κατσαφάδος στο pagenews.gr: Για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα, τα εισιτήρια κ.α

“Θα κάνω μια μικρή αναδρομή, να θυμίσω ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική ακτοπλοϊα μπόρεσε και άντεξε κρατήθηκε στα πόδια της μέσα από δύο πάρα πολύ δύσκολες χρονιές. Δεν έχει να κάνει με την πανδημία όπως τη βιώσαμε στην Ηπειρωτική Ελλάδα, ξέρετε από τη μια το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξασφάλισε την απρόσκοπτη διασύνδεση όλων των Νησιωτικών περιοχών με την Ηπειρωτική Ελλάδα, δεν σταμάτησε να υπάρχει διασύνδεση καθόλη τη διάρκεια του κορωνοϊού και αυτό έχει να κάνει και με τα αγαθά και με τα προϊόντα και με τη διακίνησή τους από την άλλη όμως καταλαβαίνετε ότι τα πλοία έρχονταν σχεδόν άδεια λόγω των περιορισμών γιατί μπορούσαν να μετακινηθούν μόνο όσοι επιτρεπόταν να κάνουν αυτές τις μετακινήσεις…”..σημείωσε ο κ. Κατσαφάδος.