Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Με την
Σοφία Χύτου

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης μίλησε για την κατάσταση στην Ουκρανία και το προσφυγικό, για το αν μπορεί να επιτευχθεί ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ακρίβεια και άλλα θέματα.

Ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην Ουκρανία και το προσφυγικό, για το αν μπορεί να επιτευχθεί ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ακρίβεια και άλλα θέματα.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Για την κατάσταση στην Ουκρανία και τους πρόσφυγες

“Θα ξεκινήσω πρώτα από όλα με τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις γιατί ένας πόλεμος πάνω από όλα αυτό που πλήττει είναι το πολιτισμό μας το βασικό αγαθό της ελευθερίας, το να διαθέτω το εαυτό μου όπως θέλω, το να είμαι ελεύθερος, το να μπορώ να μετακινούμαι, να ζω ελεύθερα χωρίς φόβο είναι ένα βασικό αγαθό που κατακτήθηκε πολλούς αιώνες πριν από το Διαφωτισμό, βεβαίως με αίμα, με κόπο, με δάκρυα πάντοτε είχαμε μεγάλους πολέμους και σε διάφορες περιοχές του πλανήτη συνεχίζονται οι πόλεμοι. Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω άρα ο ανθρωπισμός μας πλήττεται, αυτό είναι το ένα και το δεύτερο είναι αυτό που αναφέρατε γιατί έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις είναι οι οικονομικές επιπτώσεις ενός πολέμου και ειδικά αυτός που γίνεται από την Ρωσία στην Ουκρανία. Ουκρανία και Ρωσία είναι παραγωγές χώρες μεγάλων ποσοστών πάνω από 50% σιτηρών τα οποία διατίθενται σε όλο το πλανήτη, η Ουκρανία είναι παραγωγός χώρα λαδιού από ηλίανθους, ηλιέλαιο, 50% τουλάχιστον του πλανήτη και επίσης ένα 50% πηγαίνει σε φτωχές χώρες..” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσόπουλος.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Για το αν μπορεί να επιτευχθεί ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

“Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο για να επιτευχθεί σε γρήγορους χρόνους. Εμείς σε τηλεοπτικούς χρόνους βρισκόμαστε ο ένας σε ένα στούντιο ο άλλος σε ένα άλλο χώρο και επικοινωνούμε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, στη ζωή όμως τα πράγματα δεν γίνονται γρήγορα. Ειδικά για να διαμορφώσεις συνθήκες με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για παράδειγμα είναι κάτι πολύ χρονοβόρο. Δεν έχουμε φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο ούτε ως χώρα αλλά ούτε και ως Ευρωπαϊκή Ένωση…” ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια

“Η πανδημία άφησε μια πληγή περίπου κάποιων χιλιάδων νεκρών και εκατοντάδων χιλιάδων ασθενούντων οι οποίοι έχουν ορισμένοι από αυτούς ακόμη προβλήματα, από την άλλη αυτά τα 43 εκατομμύρια που ξοδεύθηκαν λόγω της πανδημίας σε ένα μεγάλο ποσοστό κράτησαν ζωντανή την οικονομία…” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.