Πολιτική

Παπανδρέου στο Φόρουμ των Δελφών: Αυτοκρατορική η αντίληψη της εξουσίας του ασκεί ο Πούτιν

Παπανδρέου στο Φόρουμ των Δελφών: Αυτοκρατορική η αντίληψη της εξουσίας του ασκεί ο Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παπανδρέου στο Φόρουμ των Δελφών: "Η Ευρώπη, ενώθηκε γύρω από την έννοια της ισχύος του Δικαίου, ο οποίος είναι και ο βασικός πυλώνας για να λειτουργήσει με ισότητα" τόνισε

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα θέματα μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αυθαιρεσία της εξουσίας του Βλάντιμιρ Πούτιν και χαρακτηρίζει “αυτοκρατορική” την αντίληψη της εξουσίας του ασκεί ο Ρώσος Πρόεδρος “με την εισβολή αλλά και τις θηριωδίες, σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας”. Αναφέρεται στις τεράστιες επιπτώσεις της εισβολής για την ειρήνη και την Οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ευρώπη, και χαρακτηριστικά παρατηρεί ότι “πραγματικά θα υποφέρει πάρα πολύς κόσμος”.

Η ανάγκη εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, έγκειται στο να μπορεί ο πολίτης να ελέγχει την εξουσία ενώ η εξουσία και οι θεσμοί να υπηρετούν τις ανάγκες του πολίτη και όχι τις ανάγκες κάποιου κατεστημένου ή κάποιων ισχυρών. ‘Αρα η σύγκρουση είναι της ισχύος του Δικαίου ή του δίκαιου του ισχυρού”, τονίζει ο κ. Παπανδρέου και μιλά για τον ρόλο της Ευρώπης στην παρούσα συγκυρία.

“Η Ευρώπη, ενώθηκε γύρω από την έννοια της ισχύος του Δικαίου, ο οποίος είναι και ο βασικός πυλώνας για να λειτουργήσει με ισότητα” , λέει και προσθέτει πως το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από την ανάγκη και η Ευρώπη να ενδυναμώσει τις αρχές της “όχι μόνον στη λογική μιας κοινής άμυνας -την οποία η Ελλάδα πάντα και δικαίως ζητεί – αλλά και ως προς την ενίσχυση των αξιών μας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments