Διεθνή

Διενέργεια έρευνας για τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα από τον πρόεδρο της Rusal

Διενέργεια έρευνας για τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα από τον πρόεδρο της Rusal
Ο πρόεδρος της γιγαντιαίας ρωσικής βιομηχανίας αλουμινίου Rusal κάλεσε να διενεργηθεί έρευνα για τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα

Ο πρόεδρος της γιγαντιαίας ρωσικής βιομηχανίας αλουμινίου Rusal κάλεσε να διενεργηθεί έρευνα για τους θανάτους αμάχων στην Μπούτσα, τους οποίους χαρακτήρισε έγκλημα, και να τερματιστεί η «αδελφοκτόνος» σύρραξη που μαίνεται από την 24η Φεβρουαρίου.

Αν και η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μπέρναρ Ζένεφελντ, Ολλανδός πολίτης, δεν θίγει το ποιος ευθύνεται για τους θανάτους αμάχων στο προάστιο αυτό του Κιέβου, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο μεγάλη ρωσική εταιρεία να σχολιάζει δημόσια την σύρραξη, που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ουκρανία και κυβερνήσεις χωρών της Δύσης κατηγορούν τον ρωσικό στρατό ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα, όπου βρέθηκαν πτώματα αμάχων μετά την απόσυρση των μονάδων του.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν δολοφονίες αμάχων και την Τρίτη χαρακτήρισε τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου «τερατώδη πλαστογραφία» με σκοπό τη σπίλωση του ρωσικού στρατού.

Ο κ. Ζένεφελντ δήλωσε σοκαρισμένος από τις πληροφορίες για όσα συνέβησαν στην πόλη. «Υποστηρίζουμε μια αντικειμενική και αμερόληπτη έρευνα για αυτό το έγκλημα και καλούμε να επιβληθεί αυστηρή τιμωρία στους δράστες», τόνισε.

«Ευχόμαστε όλοι να τερματιστεί το ταχύτερο αυτή η αδελφοκτόνος σύρραξη, η οποία καταστρέφει ζωές, οικογένειες και ολόκληρες πόλεις», συνέχισε. «Και θέλουμε οι υπεύθυνοι για τέτοια εγκλήματα να τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει».

Ο Αλέγκ Ντεριπάσκα, ο ιδρυτής της Rusal, δήλωσε πρόσφατα ότι κατά την προσωπική του άποψη ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «τρέλα» που θα ντροπιάζει αυτή και τις μελλοντικές γενιές στη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments