Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπάιντεν μετά την επίθεση στο Κραματόρσκ: Θα στείλουμε νέα όπλα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπάιντεν μετά την επίθεση στο Κραματόρσκ: Θα στείλουμε νέα όπλα
Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας θα ερευνήσουμε τον τρόπο τέλεσης της επίθεσης, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Την αποστολή νέων όπλων στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εντείνονται οι πιέσεις στο Κρεμλίνο μετά τις ρωσικές θηριωδίες στην πόλη Μπούκα και τη σφοδρή επίθεση με τους τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Κραματόρσκ.

O Τζο Μπάιντεν, σε νέες αναρτήσεις του στο Twitter, τόνισε ότι θα αποσταλούν νέα όπλα για να βοηθηθεί η Ουκρανία στην ενίσχυση της άμυνάς της. «Η επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ουκρανίας αποτελεί ακόμη μια φρικιαστική θηριωδία που έγινε από τους Ρώσους, χτυπώντας αμάχους που προσπαθούσαν να φύγουν για να βρουν την ασφάλεια» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας θα ερευνήσουμε τον τρόπο τέλεσης της επίθεσης, παρακολουθώντας τις ρωσικές ενέργειες» σημείωσε ακόμη.

«Έχουμε θέσει ψηλά στις προτεραιότητές μας την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ώστε να απαντά στη ρωσική επιθετικότητα» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε άλλο tweet.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τις σλοβακικές αρχές που προμήθευσαν ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στην Ουκρανία, ώστε να βοηθήσουν το Κίεβο να απωθήσει τη ρωσική εισβολή -μια δωρεά που κατέστη δυνατή με την αποστολή τεσσάρων αντιπυραυλικών συστοιχιών Patriot από το ΝΑΤΟ στη Σλοβακία.

Στους 50 οι νεκροί μετά την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

Στους 50 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ. Ανάμεσα στους νεκρούς και πέντε παιδια.

Την ώρα που οι Ρώσοι βομβάρδιζαν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, υπήρχαν περίπου 4 χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τον δήμαρχο της περιοχής, Oλεξάντερ Χοντσαρένκο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά. Η δήλωση του δημάρχου της ουκρανικής πόλης έρχεται λίγη ώρα μετά την άρνηση της Ρωσίας, μέσω του πρακτορείου ειδήσεων RIA, ότι βομβάρδισε τον σιδηροδρομικό σταθμό την ώρα που χιλιάδες άμαχοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες άμυνας της φιλορωσικής αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ισχυρίζονται πως το χτύπημα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις «με πύραυλο Tochka-U», και επισημαίνουν πως ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου είναι ξεπερασμένος και δεν χρησιμοποιείται από τη Ρωσία, αλλά είναι ενεργός για τους Ουκρανούς.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments