Διεθνή

Στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Άμυνας Βρετανίας και Ιταλίας

Στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Άμυνας Βρετανίας και Ιταλίας

Πηγή Φωτογραφίας: DAYILY SABAH

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθούν σήμερα [8/4] οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, όπου θα έχουν κύριο θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθούν σήμερα [8/4] οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, όπου θα έχουν κύριο θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και τους δεσμούς ασφαλείας μεταξύ των τριών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας και ο Ιταλός ομόλογος του Άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, θα επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη έπειτα από πρόσκληση του Χουλουσί Ακάρ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Στη συνάντηση, όπου θα υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και για περιφερειακά θέματα, αναμένεται επίσης να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία».

Η Τουρκία μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, έχει καλές σχέσεις και με τις δύο και έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στη σύγκρουση.

Έχει φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στον Ουκρανό και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών και εργάζεται για τη διευθέτηση μιας συνάντησης των προέδρων τους.

Η Τουρκία και η Ιταλία έχουν αυξήσει επίσης τη δέσμευσή τους έπειτα από μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, όπου οι ηγέτες της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας συζήτησαν τρόπους για αναβίωση του προγράμματος αντιαεροπορικού συστήματος SAMP-T από τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Eurosam.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments