Ελλάδα

Long covid: Αυτά είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα – Πώς αντιμετωπίζονται

Long covid: Αυτά είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα – Πώς αντιμετωπίζονται
Συμπτώματα Long covid εμφανίζουν κι όσοι έχουν νοσήσει ήπια - Πώς μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, πού μπορούν να απευθυνθούν

Άνθρωποι που έχουν νοσήσει ήπια με κορωνϊό, εμφανίζουν επίσης logn covid συμπτώματα, και χρήζουν επίσης ειδικής αντιμετώπισης.

Στα ειδικά ιατρεία αντιμετώπισης Long covid των νοσοκομείων για να μειωθεί το αίσθημα της δύσπνοιας, της κόπωσης και της δυσφωνίας, χρειάζεται ορθοφωνία, γυμναστική του αναπνευστικού με τραγούδι και εξειδικευμένη θεραπεία.

Η Βησσαρία Σακκά, Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος, Β΄κλινική λοιμώξεων του νοσοκομείου “Σωτηρία”, ενημέρωσε πώς το ειδικό ιατρείο του νοσοκομείου “Σωτηρία” για αντιμετώπιση συμπτωμάτων long covid, λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 8:30 – 14:30 με ραντεβού.

Επιπλέον επισήμανε, ότι οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται, ακόμη και μετά από ήπια νόσηση, πρέπει να απευθύνονται στα ειδικά τμήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία, για σφαιρική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. “Το να υποβάλλονται σε πληθώρα εξετάσεων και να γυρνάνε από γιατρό σε γιατρό δεν βοηθάει” τόνισε στην ΕΡΤ.

“Αρχικά νομίζαμε ότι μόνο όσοι είχαν νοσήσει σοβαρά με Covid και ίσως είχαν και νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, διατηρούσαν συμπτώματα της νόσου και μετά τη θεραπεία τους. Έχουμε όμως διαπιστώσει ότι πολλά άτομα με πολύ ήπια αρχική νόσο Covid εμφανίζουν χρόνια συμπτώματα που μπορεί να κρατάνε τρεις και έξι μήνες. Αίσθημα χρόνιας κόπωσης, ταχυκαρδίες ειδικά στην όρθια στάση (ορθοστατική ταχυκαρδία), δυσφωνία – καθηγητές σε σχολείο δυσκολεύονται να βγάλουν τη μέρα- και άλλα”.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments