Διεθνή

Γαλλικές εκλογές 2022 – Μακρόν: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την επικράτησή του

Γαλλικές εκλογές 2022 – Μακρόν: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την επικράτησή του

Πηγή Φωτογραφίας: twitter-leparisien

Ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής του στον β' γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου, ευχαρίστησε όλους όσοι τον ψήφισαν, αλλά και τους συνυποψηφίους του που εξέφρασαν τη στήριξή τους, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς

Στις πρώτες δηλώσεις του, αμέσως μετά την επικράτησή του στον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν, ευχαρίστησε όλους όσοι τον ψήφισαν.

«Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει», είπε ο Μακρόν. «Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας από τη Γαλλία που υπερασπιστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας».

«Καλώ όλους εκείνους που επί έξι χρόνια και μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν δίπλα μου, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους να ενωθούν σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης στο πλευρό μου», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συνυποψηφίους που έδωσαν τον αγώνα στον πρώτο γύρο. Παρακαλώ χειροκροτήστε τους. Από την αρχή και πάντα υπερασπιζόμαστε τις πεποιθήσεις με δύναμη, αλλά σεβόμενοι τον καθένα. Σας ευχαριστώ για αυτό. Γνωρίζω την απογοήτευση των υποψηφίων των οποίων μόλις ανέφερα τα ονόματα. Ευχαριστώ την Anne Hidalgo, τον Yannick Jadot, τη Valérie Pécresse και τον Fabien Roussel, που με υποστήριξαν απόψε», είπε επίσης ο Μακρόν.

Παράλληλα, έδωσε σύνθημα νίκης εν όψει του β’ γύρου λέγοντας πως «θα δουλέψουμε για ένα μεγάλο όραμα για τη χώρα μας».

Στη συνέχεια ζήτησε και από όσους δεν τον ψήφισαν να σταθούν στο πλευρό του στον β’ γύρο και να βάλουν «φρένο» στην ακροδεξιά, σύμφωνα με το Reuters. Στο ίδιο πλαίσιο έθεσε σαν προσωπικό του στόχο να πείσει όσους απείχαν ή στράφηκαν σε ακραίες «φωνές» όπως αυτή της Λεπέν και του Ζεμούρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments