Οικονομία

Γιώργος Στύλιος: Δίνουμε έμφαση σε δράσεις με επενδυτικό πρόσημο

Γιώργος Στύλιος: Δίνουμε έμφαση σε δράσεις με επενδυτικό πρόσημο
Γιώργος Στύλιος: Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πληρωμές Δημόσιας Δαπάνης (ΔΔ) ανήλθαν σε 81 εκατ. ευρώ, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια κυμαίνονταν στο ίδιο διάστημα μεταξύ 11,3 και 66 εκατ. ευρώ.

Ρεκόρ 15ετίας κατέγραψαν οι πληρωμές ου αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της περιόδου 2014-2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πληρωμές Δημόσιας Δαπάνης (ΔΔ) ανήλθαν σε 81 εκατ. ευρώ, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια κυμαίνονταν στο ίδιο διάστημα μεταξύ 11,3 και 66 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, «περισσότερα από τα μισά χρήματα δόθηκαν σε μέτρα που έχουν επενδυτικό πρόσημο, καθώς αφορούν σε σχέδια βελτίωσης, μεταποίησης και έργα του Leader. Το ΠΑΑ είναι το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας» και πρόσθεσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που προωθούμε συμβάλουν στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος. Χάρις σε αυτά, μάλιστα, μειώσαμε στο μισό τους χρόνους πληρωμών. Εκπληρώνοντας το βασικό στόχο που έθεσα με την ανάληψη των καθηκόντων μου».

Σύμφωνα με προβλέψεις στελεχών του ΥΠΑΑΤ, για το σύνολο της φετινής χρονιάς οι πληρωμές του ΠΑΑ θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments