Αθλητισμός

CIES: Ο Χρήστος Τζόλης στο top-50 των πιο ακριβών U23 στην Ευρώπη

CIES: Ο Χρήστος Τζόλης στο top-50 των πιο ακριβών U23 στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: GETTY IMAGES

O Χρήστος Τζόλης βρίσκεται ανάμεσα στους 50 πιο ακριβούς παίκτες U23 που έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα από τα big-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης κατά την τρέχουσα σεζόν, σύμφωνα με το CIES Football Observatory

O Χρήστος Τζόλης βρίσκεται ανάμεσα στους 50 πιο ακριβούς παίκτες U23 που έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα από τα big-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης κατά την τρέχουσα σεζόν.

Αυτό αναφέρει η νέα μελέτη του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, παρουσιάζοντας τις υψηλότερες εκτιμώμενες μεταγραφικές αξίες, για τους 50 ποδοσφαιριστές που δεν γιόρτασαν ακόμη τα 23α γενέθλιά τους και έκαναν το ντεμπούτο τους την τρέχουσα σεζόν.

Ο Τζόλης -γεννημένος στις 30/1/2002- έχει συμβόλαιο με τη Νόριτς έως τον Ιούνιο του 2026 και η εκτιμώμενη μεταγραφική του αξία είναι στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ, καταλαμβάνει δε την 45η θέση στη σχετική κατάταξη.

Ο Γιόσκο Γκβαρντιόλ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με εκτιμώμενη αξία 96,2 εκατομμυρίων ευρώ. «Ενώ είναι μόλις 20 ετών, ο σέντερ μπακ έχει καθιερωθεί ως πυλώνας τόσο της Λειψίας όσο και της Κροατίας. Εάν μεταγραφεί, θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη αμοιβή που έχει πληρωθεί ποτέ για έναν αμυντικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο συμπαίκτης του Γκβαρντιόλ στη Λειψία, Ντομινίκ Σομποσλάι (60,3 εκατ. ευρώ) και ο νέος σταρ της Μπαρτσελόπα, Πάμπλο Γκάβι (58,6 εκατ. ευρώ), συμπληρώνουν το βάθρο για τους πιο ακριβούς «πρωτάρηδες» των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments