Ελλάδα

Καλύτερη η κατάσταση της φωτιάς στη Χαλκιδική

Καλύτερη η κατάσταση της φωτιάς στη Χαλκιδική
Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δύσβατη περιοχή στη Μόλα Καλύβα, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας [11/4] σε δύσβατη περιοχή στη Μόλα Καλύβα, το οποίο βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής.

Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες εστίες, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Κασσάνδρας, του δασαρχείου, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Τις ρίψεις νερού συνεχίζουν τέσσερα καναντέρ, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη. Έχουν ελεγχθεί οι περισσότερες εστίες και απομένουν άλλες δύο – τρεις να ελεγχθούν, που όμως δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε πως «αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Ήταν καταλυτική η βοήθεια των εναέριων μέσων, ενώ έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια από όλους, εθελοντές, αγρότες, δήμο, περιφέρεια και δασαρχείο κάτω από τις εντολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments