Διεθνή

Επιστροφή της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στο Κίεβο

Επιστροφή της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- Philenews

Η αντιπροσωπεία μεταφέρθηκε προσωρινά στο Ρσεσόφ της Πολωνίας

«Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ουκρανία επιστρέφει στο Κίεβο από το Ρσεσόφ της Πολωνίας», ανέφερε σε δήλωση η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τη διπλωματική της παρουσία στο Κίεβο. […] Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Γ. Μπορέλ ανακοίνωσε ότι το έργο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ουκρανία θα ηγηθεί ξανά από το Κίεβο», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της ΕΥΕΔ .

Η αντιπροσωπεία μεταφέρθηκε προσωρινά στο Ρσεσόφ της Πολωνίας

«Με αυτήν την επίσκεψη, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει στο Κίεβο. Το εννοώ κυριολεκτικά: ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας είναι πίσω εδώ, ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε ακόμη πιο άμεσα και πιο στενά με τις ουκρανικές αρχές», ανέφερε σχετικά η υπηρεσία Τύπου.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ Μάτι Μάασικας συνόδευε τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορέλ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την κοινή επίσκεψή τους στο Κίεβο την Παρασκευή. Θα παραμείνει στην πρωτεύουσα προκειμένου να ανοίξει ξανά τις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας και να αξιολογήσει τις συνθήκες για σταδιακή επιστροφή όλου του προσωπικού της αντιπροσωπείας στο Κίεβο.

Ορισμένα μέλη της αντιπροσωπείας θα συνεχίσουν να εργάζονται από το Ρσεσόφ. Τονίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας ανέφερε την επιστροφή του πρέσβη στο Κίεβο νωρίτερα, την περασμένη εβδομάδα, και ο Σλοβένος επιτετραμμένος ad interim έφθασε στο Κίεβο στα τέλη Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments