Διεθνή

Γαλλικές εκλογές: Νικητής του πρώτου γύρου ο Μακρόν με 27,35%

Γαλλικές εκλογές: Νικητής του πρώτου γύρου ο Μακρόν με 27,35%
Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν αυτός που "έκοψε" πρώτος την κορδέλα, στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς συγκέντρωσε 27,35% του εκλογικού σώματος

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν αυτός που “έκοψε” πρώτος την κορδέλα, στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών και πηγαίνει με τον αέρα του… φαβορί στο δεύτερο και καθοριστικό γύρο, που θα γίνει στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο το 97% των ψηφοδελτίων ο νυν Πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνει το 27,35% των ψήφων, η Μαρίν Λεπέν το 23,97% και ο Ζαν Λικ Μελανσόν το 21,71%.

Η στάση των κομμάτων στον β’ γύρο

Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο τάσσονται κατά της ψήφου στη Μαρί Λεπέν, καθώς δε θέλουν να περάσει στη Γαλλία η ακροδεξιά.

Ο Γάλλος υποψήφιος της αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά υποψήφια. «Ξέρουμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε ποτέ…δεν πρέπει να στηρίξετε την Λεπέν… δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ψήφος υπέρ της Λεπέν στον δεύτερο γύρο», είπε σε ομιλία του σήμερα προς τους υποστηρικτές του.

Ο υποψήφιος των Πρασίνων Γιανίκ Ζαντό και ο υποψήφιος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ζήτησαν να ψηφιστεί ο Μακρόν στις 24 Απριλίου για να εμποδίσουν την ακροδεξιά να κερδίσει το Παλάτι των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος συντηρητικός Ερίκ Σιοτί δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσει τον πρόεδρο Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments