Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με 7 ομάδες σε άνδρες-γυναίκες η Ευρώπη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με 7 ομάδες σε άνδρες-γυναίκες η Ευρώπη
Με επτά ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Ευρώπη στα τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 (26/7-11/8)

Με επτά ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Ευρώπη στα τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 (26/7-11/8), με εκείνο των ανδρών να έχει συνολικά 16 ομάδες και των γυναικών 12.

Η FIFA κοινοποίησε σε όλες τις συνομοσπονδίες τις θέσεις που εκχωρήθηκαν για τα ποδοσφαιρικά τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Καταλωνίας “Mundo Deportivo”.

Έτσι η UEFA θα έχει τρεις θέσεις στους άνδρες και δύο στις γυναίκες, ένας αριθμός που θα αυξηθεί με τη συμμετοχή των ομάδων ανδρών και γυναικών της Γαλλίας, ως «οικοδέσποινας» των τουρνουά.

CONMEBOL (Νότια Αμερική) και CONCACAF (Βόρεια/Κεντρική Αμερική και Καραϊβική) θα έχουν από δύο θέσεις σε κάθε τουρνουά. AFC (Ασία) και CAF (Αφρική) θα έχουν σίγουρα δύο και τρεις θέσεις, αντίστοιχα, στις γυναίκες και τρεις και τέσσερις σίγουρες, αντίστοιχα, στους άνδρες, ενώ μία από τις δύο θα πάρει ακόμη ένα «εισιτήριο», μετά από play off των δύο τέταρτων ομάδων στην κατάταξη από τις δύο συνομοσπονδίες.

Η συμμετοχή στην προκριματική διαδικασία πρέπει να κοινοποιηθεί στη FIFA έως την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022. Όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν στο προκριματικό και στο τελικό Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2001, με εξαίρεση το πολύ τρεις παίκτες που ενδέχεται να μην πληρούν αυτό το όριο ηλικίας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας για τις παίκτριες που συμμετέχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών στο Παρίσι το 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments