Ελλάδα

Φραγκάκης: “Πολύ καλύτερη η φετινή τουριστική περίοδος”

Φραγκάκης: “Πολύ καλύτερη η φετινή τουριστική περίοδος”
Την άποψη ότι η νέα τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, εξέφρασε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης

Την άποψη ότι η νέα τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, εξέφρασε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης επισκέφθηκε το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του αερολιμένα, και με στελέχη των κλιμακίων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που εδρεύουν στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη το αεροδρόμιο Χανίων που από τα τέλη Μαρτίου δέχεται επιβάτες εξωτερικού, είναι πανέτοιμο για την νέα τουριστική περίοδο που εξελίσσεται, όπως είπε, πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Όπως ανέφερε, «υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα , μια μεγάλη ένταση κρατήσεων αλλά και μια μεγάλη ένταση γενικότερα για ταξίδια σε όλη τη χώρα. Είμαστε ανάμεσα  στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς ως χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη και πρώτοι σε προτιμήσεις στους μεγάλους ευρωπαϊκούς τουρ οπερέιτορ ως χώρα».

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ απέδωσε τις καλές προβλέψεις για τον τουρισμό μας στις προσπάθειες και τη συστηματική, όπως είπε, δουλειά στην προσέλκυση εταιρειών καθώς και στις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε μια πολύ καλύτερη σεζόν από τουριστικές ροές σε σχέση με πέρυσι».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο αεροδρόμιο Χανίων τόνισε ότι πέντε εταιρείες έχουν προσθέσει δέκα επιπλέον δρομολόγια από το εξωτερικό σε σχέση με πέρυσι, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επαναδραστηριοποίηση μετά από 1,5 χρόνο των αεροπορικών εταιρειών από σκανδιναβικές χώρες.

Τέλος αναφερόμενος στις επιπτώσεις για τον ελληνικό τουρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία επεσήμανε ότι επηρεάζει όλες τις αγορές του τουρισμού και κυρίως αυτές της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς και των γύρω περιοχών όπως η Γεωργία και η Μολδαβία, λόγω του οικονομικού προβλήματος που δημιουργεί ο πόλεμος και της αβεβαιότητας που υπάρχει, ωστόσο επεσήμανε ότι ενώ κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του πολέμου υπήρχε μια ανάσχεση στις κρατήσεις από άλλες γειτονικές αγορές, με την πάροδο του χρόνου έχει ενισχυθεί το ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments