Διεθνή

Ζελένσκι: Ανατριχιαστικές καταγγελίες – Ρώσοι βιάζουν ανήλικες και βρέφη

Ζελένσκι: Ανατριχιαστικές καταγγελίες – Ρώσοι βιάζουν ανήλικες και βρέφη
"Πάγωσε" το κοινοβούλιο της Λιθουανίας με τις σοκαριστικές καταγγελίες του Ουκρανού προέδρου για βιασμούς μωρών παιδιών από Ρώσους στρατιώτες

Ανατριχιαστικές είναι οι καταγγελίες του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «εκατοντάδες περιστατικά βιασμών» σε περιοχές που κατελήφθησαν από τον ρωσικό στρατό, κατά τη διάρκεια της βιντεοσκοπημένης ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Λιθουανίας.

«Σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους κατακτητές, η καταγραφή και η έρευνα των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία συνεχίζονται. Σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτονται νέοι ομαδικοί τάφοι. Πολλές χιλιάδες θύματα. Εκατοντάδες περιστατικά βασανιστηρίων. Συνεχίζουμε να βρίσκουμε πτώματα μέσα σε αγωγούς και σε υπόγειες αποθήκες»,είπε και συνέχισε

«Έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις βιασμού, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών και πολύ μικρών παιδιών. Ακόμη και ενός βρέφους! Είναι τρομακτικό και μόνο να μιλάμε για αυτό», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Επικαλέστηκε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, βίντεο που έστειλε, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας αλεξιπτωτιστής ή μέλος ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, που έχει ταυτοποιηθεί, όπου βλέπουμε «τι κάνει σε αυτό το βρέφος, πώς το βασανίζει».

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα φανερά σοκαρισμένος δήλωσε: «Είναι απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη φρίκη: ο πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε σήμερα για βιασμό ενός βρέφους», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι «ορισμένες χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να μην τολμούν να αποφασίσουν πότε θα περιορίσουν ακόμη και τις ρωσικές αγορές υδρογονανθράκων», παρά τις «μαζικές δολοφονίες στην Μπούκα, τους εκτοπισμούς πληθυσμών» και την «προμελετημένη καταστροφή ειρηνικών πόλεων από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments