Οδηγός

Συντάξεις Μαΐου 2022: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα στις 14 Απριλίου

Συντάξεις Μαΐου 2022: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα στις 14 Απριλίου
Συντάξεις Μαΐου 2022: Οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ που αντί για τη Μ. Τρίτη, θα δουν τα χρήματά τους να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Αλλαγές έρχονται στις πληρωμές των συντάξεων κύριων και επικουρικών λόγω των αργιών της ερχόμενης Παρασκευής 15 Απριλίου αλλά και της Μεγάλης Δευτέρας 18 Απριλίου. Οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ που αντί για τη Μ. Τρίτη, θα δουν τα χρήματά τους να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα έπρεπε να πληρωθούν το απόγευμα της Δευτέρας 18 Απριλίου, όμως λόγω των αργιών του Πάσχα των Καθολικών τα διατραπεζικά συστήματα δεν θα λειτουργούν. Έτσι, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματά τους από την Πέμπτη 14 Απριλίου.

Οι υπόλοιπες πληρωμές

Στις 20 Απριλίου 2022 ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Χατζηδάκης: Έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις από 1 Ιανουαρίου του 2023

Αύξηση στις συντάξεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 τόνισε πως από 1 Ιανουαρίου 2023 οι συνταξιούχοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Για το που θα κυμαίνεται η αύξηση στον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι αναμένει την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων και του ΚΕΠΕ προκείμενου στην συνεχεία να κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Πρόσθεσε δε ότι σήμερα η αύριο θα κατατεθεί στην Βουλή η τροπολογία με τις ρυθμίσεις που αφορούν την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων.

Εξήγησε ότι η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με συντάξεις “fast track” ενώ η δεύτερη, η «σύνταξη εμπιστοσύνης» αφορά στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Έκανε γνωστό ότι από τις 130.000 εκκρεμείς συντάξεις, αυτή την στιγμή υπάρχουν 75.000 εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων οι 60.000 αφορούν τα έτη 2021 και 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments