Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θανάσης Κοντογεώργης
Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης

Με την
Σοφία Χύτου

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Έρευνες φυσικού αερίου, μέτρα στήριξης, επενδύσεις

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης μίλησε για τις έρευνες που ξεκινούν για το φυσικό αέριο στη χώρα, την αποπληρωμή του ΔΝΤ, τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και άλλα θέματα.

Ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις έρευνες που ξεκινούν για το φυσικό αέριο στη χώρα, την αποπληρωμή του ΔΝΤ, τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και άλλα θέματα.

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Για τις έρευνες φυσικού αερίου που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και το ρόλο της χώρας

“Είναι προφανές πως η παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αναδιατάξει το σκηνικό. Οφείλουν όλες οι κυβερνήσεις και η δική μας η ελληνική να δει τις προτεραιότητες και βέβαια να κάνει το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας. Επομένως στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει δύο βασικές προτεραιότητες που είναι η ενεργειακή αυτονομία και απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και φυσικά η ενεργειακή ασφάλεια. Να μπορούν να υπάρχουν επαρκής ποσότητες προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή ροή ηλεκτρισμού και παραγωγής στη χώρα μας. Ως εκ τούτου και πολλών άλλων ενεργειών που έχουν γίνει, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προκειμένου να διερευνήσουμε ποιες μπορεί να είναι διαθεσιμότητες φυσικού αερίου στη χώρα μας θα προχωρήσουν οι έρευνες ώστε μέχρι τέλος του 2023 σε ενάμιση χρόνο από τώρα να δούμε τι πραγματικά υπάρχει στο φυσικό υπέδαφος της χώρας…” σημείωσε ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης.

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

“Πριν 10 χρόνια το 2012 ψηφιζόταν το δεύτερο μνημόνιο με αρκετή ένταση και στο πλαίσιο της επιτροπείας ήταν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί. Προτεραιότητα της κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε το 2019 ήταν να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και ταυτόχρονα να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε αυτές τις καταστάσεις και αυτό το κάναμε…” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης.

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας

“Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα στηρίξουμε και αυτό κάνουμε μέχρι στιγμή με 4 δις. Κατατέθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2.5 δις. περίπου και τα μέτρα είναι στοχευμένα για να μπορούν να είναι και διατηρήσιμα. Δηλαδή προχωρούμε σε μέτρα τα οποία μπορούμε να διατηρήσουμε στη συνέχεια εφόσον χρειαστεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί αλλά επειδή μπορεί και να χρειαστεί και δεν ξέρουμε ακόμη το βάθος της κρίσης και τη διάρκεια της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, να κάνουμε στο πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού και να βάζουμε στη φαρέτρα μας μέτρα ενισχύοντας τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αντιδράσουν εύκολα μπροστά στο κύμα των ενεργειακών αυξήσεων..”.