Ελλάδα

Μάριος Σουλούκος: Δικαίωση για τον 11χρονο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Μάριος Σουλούκος: Δικαίωση για τον 11χρονο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Ικανοποίηση εξέφρασαν σε κοινή δήλωσή τους, οι κύριοι Σταϊκούρας και Θεοδωρικάκος για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση της οικογένειας του 11χρονου Μάριου Σουλούκου και δεν θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που δικαιώνει την οικογένειά του.

Ο μαθητής έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στις 8 Ιουνίου του 2017. Δασκάλα στο ίδιο σχολείο ήταν και η μητέρα του.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση, όταν παρά τη δικαίωση της οικογένειας από τον πρώτο δικαστικό βαθμό, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, απέρριψε με 6-5 την εισήγηση να παραιτηθεί από την έφεση που έκανε η αρμόδια δικηγόρος του ΝΣΚ.

Κατόπιν αυτών ο Χρ. Σταϊκούρας ως Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να κριθεί από την Ολομέλεια, η οποία με πλειοψηφία 17 κατά 7 ψήφων, αποφάσισε την απόρριψη της συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς και την πρόοδο της εφέσεως του Ελληνικού Δημοσίου.

Όταν η υπόθεση έφτασε και στο Διοικητικό Εφετείο, η οικογένεια του παιδιού δικαιώθηκε και πάλι και της επιδικάστηκε αποζημίωση 490.000 ευρώ. Όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα (στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι του Αντ1) η μητέρα του άτυχου Μάριου, Διονυσία Σουλούκου, επεσήμανε πως «το Διοικητικό Εφετείο μας δικαίωσε, αναγνώρισε την ευθύνη του Δημοσίου και την εγκατάλειψη του Δήμου μας. Το Ελληνικό Δημόσιο δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε εμάς. Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ μας. Ασκούν έφεση. Συνεχίζουν να μας πολεμούν. Έχουμε δύο καταδικαστικές αποφάσεις».

Τότε υπήρξε ακαριαία αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος απαντώντας στην ανησυχία της οικογένειας για νέα προσφυγή του Δημοσίου είχε πει πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην υπάρχει νομική αντιπαράθεση του Δημοσίου με την οικογένεια του Μάριου Σουλούκου. Στο θέμα παρενέβη και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και αυτή τη φορά, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου, ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας ώστε να σταματήσει η αντιδικία.

Κοινή δήλωση Σταϊκούρα – Θεοδωρικάκου

Σε κοινή δήλωση των Σταϊκούρα και Θεοδωρικάκου αναφέρεται ότι: «Εκφράζουμε σήμερα την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – του νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου – να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου-Δημητρίου Σουλούκου.

Η απόφαση του ΝΣΚ, η οποία επιβεβαιώνει την αξιολόγηση και της πολιτικής ηγεσίας, όπως έχει ήδη εκφραστεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς τόσο δημόσια όσο και σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Υπουργού Οικονομικών, είναι απόδειξη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλει να επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία, ιδίως σε ανάλογες και ιδιαίτερα θλιβερές περιστάσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments