Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»
Βουλή: Η τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων έλαβε 190 υπέρ, 83 παρών και 23 ψήφους κατά.

Με ψήφους 158 υπέρ και 138 κατά, ψηφίστηκε από την ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Δουλειές Ξανά». Η τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων έλαβε 190 υπέρ, 83 παρών και 23 ψήφους κατά.

«Θα σας πω τι θα ισχύσει από την Δευτέρα, όταν το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κλείνοντας την μαραθώνια συζήτηση του νομοσχεδίου, και λίγα λεπτά προτού το προεδρείο ανακοινώσει ότι εκκινούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

«Η ΝΔ ζήτησε και αυτή, όπως και τα άλλα κόμματα το έπραξαν, ονομαστικές ψηφοφορίες, για να δούμε πώς θα ψηφίσετε και αν όλες οι επιθέσεις που εξαπολύσατε, θα αποτυπωθούν στο αποτέλεσμα. Θα δούμε ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τα δόγματα και με τις συντεχνίες!», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης που πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, δέχθηκε επιθέσεις προσωπικές, επιθέσεις ακόμη και σε «υβριστικό επίπεδο», επιθέσεις «προσωπικής εμπάθειας», όπως ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης τις αποτίμησε, απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης. «Αφήνουμε τους υβριστές στις ύβρεις τους και συνεχίζουμε με έργο», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επί της ουσίας, ο Κωστής Χατζηδάκης στην καταληκτική του ομιλία, στάθηκε στα άρθρα που η Νέα Δημοκρατία θέτει, με την πρότασή της σε ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για την…πλευρά με την οποία επιλέγουν να συμπαραταχθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments