Διεθνή

Φον Ντερ Λάιεν: “Εγκρίθηκε η 1η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ιταλία”

Φον Ντερ Λάιεν: “Εγκρίθηκε η 1η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ιταλία”
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η πρώτη δόση που θα λάβει η Ιταλία από Ταμείο Ανάκαμψης,  ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται πλέον καθ’ οδόν»

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η πρώτη δόση που θα λάβει η Ιταλία από Ταμείο Ανάκαμψης,  ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ, βρίσκεται πλέον καθ’ οδόν».

Μάλιστα αυτό το ποσό ανήκει το μεγάλο πακέτο των 191 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα εκταμιευθεί. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ιταλία έχει ήδη λάβει 24,9 δισεκατομμύρια ευρώ ως προχρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες τον Αύγουστο.

«Κατά την άποψή μας, η Ιταλία έχει σημειώσει επαρκή πρόοδο στην εμπέδωση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης για να λάβει την πρώτη χρηματοδότηση για το Next Generation EU. Η Ιταλία θα λάβει την πληρωμή των 21 δισεκατομμυρίων ευρώ – μόλις δοθεί το πράσινο φως από τα κράτη μέλη της ΕΕ – και θα ακολουθήσουν και άλλα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Φον Ντερ Λάιεν.

«Αυτοί είναι οι πόροι για την ιταλική ανάκαμψη, για να συνεχίσουμε να μετασχηματίζουμε τη χώρα μας», δήλωσε ο Βινσένζο Αμεντόλα, υφυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης για θέματα της ΕΕ, σε απάντηση της ανακοίνωσης της Επιτροπής.

Η Ιταλία είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος του ταμείου «Next Generation EU». Μετά την Κίνα, η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που επλήγη από την ταχεία εξάπλωση του COVID-19 κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020. Η Ιταλία επλήγη σκληρά από την πανδημία, κυρίως οικονομικά.

Για την αποκατάσταση των οικονομικών και κοινωνικών ζημιών που προκλήθηκαν από την πανδημία, τα κονδύλια της ΕΕ θα βοηθήσουν στην υλοποίηση βασικών επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στους στόχους του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ιταλίας. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Ρώμη πρέπει να επιτύχει τους 45 στόχους που προτείνονται στο σχέδιο και εντός πέντε ετών πρέπει να εφαρμόσει όλα τα προγραμματισμένα μέτρα.

«Οι παρεμβάσεις αυτές θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της οικολογικής και ψηφιακής μετάβασης, στην ενίσχυση του παραγωγικού συστήματος, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, στην επιτάχυνση των χρόνων απονομής δικαιοσύνης και στην επέκταση των υποδομών στη χώρα μας», έγραψε σε σημείωμά του το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

«Η Επιτροπή συνεργάζεται με τις ιταλικές αρχές για τη συνέχιση της εφαρμογής του Next Generation EU», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments