Διεθνή

Ο ΟΗΕ για τη συμφωνία μεταφοράς μεταναστών Βρετανίας-Ρουάντας: «Δεν είναι εμπορεύματα»

Ο ΟΗΕ για τη συμφωνία μεταφοράς μεταναστών Βρετανίας-Ρουάντας: «Δεν είναι εμπορεύματα»

Πηγή Φωτογραφίας: Real.gr

Ο ΟΗΕ για τη συμφωνία μεταφοράς μεταναστών Βρετανίας-Ρουάντας: Η συμφωνία προβλέπει να δοθούν σε έναν απροσδιόριστο αριθμό αιτούντων άσυλο εισιτήρια απλής μετάβασης στη Ρουάντα, όπου θα διεκπεραιωθούν τα αιτήματά τους.

Η συμφωνία των 120 εκατομμυρίων λιρών της βρετανικής κυβέρνησης με τη Ρουάντα για την αποστολή αιτούντων άσυλο στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής προκάλεσε την αντίδραση της υπηρεσίας προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Η συμφωνία προβλέπει να δοθούν σε έναν απροσδιόριστο αριθμό αιτούντων άσυλο εισιτήρια απλής μετάβασης στη Ρουάντα, όπου θα διεκπεραιωθούν τα αιτήματά τους. «Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες παραμένει σθεναρά αντίθετη σε ρυθμίσεις που επιδιώκουν τη μεταφορά προσφύγων και αιτούντων άσυλο σε τρίτες χώρες ελλείψει επαρκών διασφαλίσεων και προτύπων. Τέτοιες ρυθμίσεις απλώς μετατοπίζουν τις ευθύνες για το άσυλο, αποφεύγουν τις διεθνείς υποχρεώσεις και είναι αντίθετες με το γράμμα και το πνεύμα της Σύμβασης για τους Πρόσφυγες», δήλωσε η Τζίλιαν Τριγκς από την Ύπατη Αρμοστεία.

«Οι άνθρωποι που φεύγουν από τον πόλεμο, τις συγκρούσεις και τις διώξεις αξίζουν συμπόνια και ενσυναίσθηση. Δεν πρέπει να διαπραγματεύονται σαν εμπορεύματα και να μεταφέρονται στο εξωτερικό για επεξεργασία», πρόσθεσε.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες επεσήμανε επίσης ότι η πλειονότητα των προσφύγων στη Ρουάντα αυτή τη στιγμή ζει σε καταυλισμούς με ελάχιστες ευκαιρίες πρόσβασης σε εργασία και βασικές υπηρεσίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments