Διεθνή

Ζελένσκι προς Μπάιντεν: Χαρακτηρίστε τη Ρωσία «κράτος χορηγό της τρομοκρατίας»

Ζελένσκι προς Μπάιντεν: Χαρακτηρίστε τη Ρωσία «κράτος χορηγό της τρομοκρατίας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι προς Μπάιντεν: Ο Τζο Μπάιντεν δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία «κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post. Ο Τζο Μπάιντεν δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο χαρακτηρισμός αυτός μπορεί να γίνει σε κάθε χώρα που «υποστηρίζει επανειλημμένα πράξεις διεθνούς τρομοκρατίας», τόνισε η Post, επικαλούμενη ενημερωτικό δελτίο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτή τη στιγμή ο κατάλογος των χωρών που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «κράτη χορηγούς της τρομοκρατίας» περιλαμβάνει τέσσερις τη Βόρεια Κορέα, την Κούβα, το Ιράν και τη Συρία.

Για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι «όλος ο κόσμος» πρέπει να «ανησυχεί» για τον κίνδυνο ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, πιεσμένος από τις στρατιωτικές του αποτυχίες στην Ουκρανία, να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου, απηχώντας την προειδοποίηση του επικεφαλής της CIA.

Οι στρατιωτικές ήττες που το Κίεβο και δυτικές πρωτεύουσες λένε πως υφίσταται ο στρατός της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν τον Πούτιν να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου ή πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος στη χώρα αυτή, υποστήριξε την Πέμπτη ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

«Δεδομένου ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος Πούτιν και η ρωσική ηγεσία να βυθιστούν στην απελπισία, λαμβανομένων υπ’ όψιν των ηττών που υπέστησαν έως τώρα από στρατιωτική άποψη, κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ελαφρά την απειλή της ενδεχόμενης καταφυγής σε τακτικά πυρηνικά όπλα, ή (πυρηνικά όπλα) μικρής ισχύος», είπε ο Μπερνς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ατλάντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments