Αθλητισμός

“Ξέρανε” τον Ολυμπιακό στο “καμίνι” της Λεωφόρου

“Ξέρανε” τον Ολυμπιακό στο “καμίνι” της Λεωφόρου
Ένας Παναθηναϊκός ψυχωμένος "πάτησε" τον Ολυμπιακό με 1-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την είσοδο του στην Ευρώπη

Ένας Παναθηναϊκός ψυχωμένος “πάτησε” τον Ολυμπιακό στο “καμίνι” της Λεωφόρου και έκαναν αποφασιστικό βήμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 1-0 με το τέρμα του Αϊτόρ, σε ένα ματς που το Τριφύλλι ήταν κυρίαρχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και για τις δύο ομάδες, καθώς μέσα σε δύο λεπτά χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 4’ ο Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μασούρας έκανε κοντρόλ και πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Όμως στο 6’ ήταν η σειρά των “πρασίνων” να απαντήσουν. Ο Αϊτόρ μπήκε στην περιοχή, από αριστερά, σούταρε, αλλά ο Βατσλίκ κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο και στο 8’ το Τριφύλλι ζήτησε πέναλτι, από μαρκάρισμα του Μασούρα στον Σάντσες.

Από τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, οι δύο ομάδες έπαιζαν με ένταση και προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν το κάθε λάθος της άμυνας. Μάλιστα ένα από αυτά λίγο έλειψε να το “πληρώσει” ο Παναθηναϊκός. Στο 21’ ο  Εμβιλά άνοιξε δεξιά στον Ροντρίγκες, όπου έκανε το γύρισμα σε ένα σημείο όπου κινούνταν ο Μασούρας, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Όσο πέρναγε η ώρα, τόσο ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο Ολυμπιακός προσπαθούσαν να “σημαδέψουν” τα αδύναμα στοιχεία. Το πάθος και η ένταση δεν έλειπε και ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων. Στο 33′ μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά τη σέντρα του Ροντρίγκες την έδιωξε ο Σένκεφελντ.

Οι Πειραιώτες ήταν συνεχώς στο δεύτερο μισό του γηπέδου και έψαχναν με κάθε τρόπο να “χτυπήσουν” την πράσινη άμυνα, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν πανταχού παρών.

Το “κάρφωσε” ο Αϊτόρ!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Αϊτόρ στο 42′. Ο Παλάσιος βρήκε εξαιρετικά τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Λαλά καθυστέρησε να πάει στον Ισπανό εξτρέμ και με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0, ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με το Τριφύλλι να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το κενό που δημιούργησε από τα δεξιά και τον Ολυμπιακό να “πληρώνει” στην αμυντική του αδράνεια.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη όρεξη, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει, καθώς με την πίεση που είχε επιβάλλει ήθελε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους.

Ήταν χαρακτηριστικό πως με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πραγματοποιήσει 4 αλλαγές, καθώς έψαχνε με κάθε τρόπο την ισοφάριση, κάνοντας την ομάδα του ο Μάρτινς πιο επιθετικογενή, καθώς η είσοδος των Φορτούνη και Βαλμπουενά τους έδωσε περισσότερους χώρους.

Από την άλλη το Τριφύλλι άλλαξε πρόσωπα, αλλά όχι σχηματισμό και προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Το παιχνίδι είχε γίνει πιο σκληρό, με τα μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Στο 68′ οι “πράσινοι” ήθελαν να διπλασιασμό των τερμάτων, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε τις στημένες φάσεις που δημιούργησε.

Το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε στο 69′ με τον  Βαλμπουενά, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα. Μάλιστα στο 75′ δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό από μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου στον Αλεξανδρόπουλο και στο 77′ ο Καρλίτος λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς, αλλά το μακρινό πλασέ του το μπλόκαρε ο Βατσλίκ.

Ο έλεγχος είχε χαθεί, με τα μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, αλλά ο ρέφερι Νταμπάνοβιτς δεν μπορούσε να επιβάλει την τάξη. Αυτός ο ρυθμός βόλευε τους “πράσινους” και στο 87′ ο Παλάσιος έφτασε μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Σισέ του το… στέρησε, μιας και έδιωξε καίρια σε κόρνερ.

Ο Σισέ δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 93′ και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού, παίζοντας με περισσότερο πάθος

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (63′ Βιγιαφάνες), Γκατσίνοβιτς (63′ Βιτάλ), Παλάσιος (91′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (72′ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72′ Καρλίτος)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (59′ Μπουχαλάκης), Κανέ (59′ Φορτούνης), Ροντρίγκες, Μασούρας (59′ Βαλμπουενά (77′ Καρβάλιο)), Αγκιμπού, Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments