Κόσμος

Eπεισόδια έπειτα από διαδήλωση ακροδεξιών στο Μάλμε την Σουηδίας

Eπεισόδια έπειτα από διαδήλωση ακροδεξιών στο Μάλμε την Σουηδίας

Πηγή Φωτογραφίας: theguardian

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πόλη Μάλμε της Σουηδία μετά από σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πόλη Μάλμε της Σουηδία μετά από σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά από συγκεντρώσεις που κατήγγειλαν την πράξη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης να κάψει αντίτυπο του Κορανίου.

“Υπήρξαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία στη διάρκεια της νύχτας στο Μάλμε”, ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι δυνάμεις της τάξης, ενώ υπήρξαν και μάχες” μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αρχών.

Κάηκαν κάδοι απορριμμάτων, ένα λεωφορείο και ένα αυτοκίνητο, διευκρίνισαν. Κατατέθηκαν επίσης πολλές μηνύσεις για βανδαλισμούς περιουσιών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από συγκέντρωση της αντιμεταναστευτικής και αντιισλαμικής “Hard Line” της οποίας ηγείται ο Δανοσουηδός Ράσμους Παλούνταν, που διοργανώνει αυτές τις μέρες περιοδεία στη Σουηδία με αποτέλεσμα πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και αντιδιαδηλωτές σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η συγκέντρωση του Παλούνταν το Σάββατο είχε μετατεθεί από μια συνοικία της Λαντσκρόνα τη μεγάλη γειτονική πόλη, προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκρούσεις.

Ωστόσο διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε διάφορες συνοικίες του Μάλμε, με ορισμένους να πετούν πέτρες εναντίον της αστυνομίας.

“Η κατάσταση ηρέμησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, υπήρξαν κάποιες πυρκαγιές όμως η βία έχει κοπάσει”, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κιμ Χολντ στη δημόσια ραδιοφωνία SR, λέγοντας ότι κανένα μέλος των δυνάμεων της τάξης δεν τραυματίστηκε.

Προχθές, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, αυτοκίνητα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν στην πόλη Όρεμπρο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Σημειώθηκαν επίσης ταραχές με πετροβολισμούς στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments