Οικονομία

Κομισιόν: Στο τραπέζι νέες κυρώσεις σε τράπεζες και πετρέλαιο

Κομισιόν: Στο τραπέζι νέες κυρώσεις σε τράπεζες και πετρέλαιο
Κομισιόν: «Εξετάζουμε περαιτέρω τον τραπεζικό τομέα, ειδικά τη Sberbank, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% του ρωσικού τραπεζικού τομέα. Και, φυσικά, υπάρχουν ενεργειακά ζητήματα», είπε, ερωτηθείσα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία είναι πολύ πιθανό να τεθούν το προσεχές διάστημα σε τράπεζες αλλά και το πετρέλαιο, όπως ανακοίνωσε η η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Εξετάζουμε περαιτέρω τον τραπεζικό τομέα, ειδικά τη Sberbank, η οποία αντιπροσωπεύει το 37% του ρωσικού τραπεζικού τομέα. Και, φυσικά, υπάρχουν ενεργειακά ζητήματα», είπε, ερωτηθείσα για τα επόμενα σχέδια της Κομισιόν.

Η ΕΕ έχει μέχρι στιγμής εξαιρέσει μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας από προηγούμενους γύρους κυρώσεων επειδή, μαζί με την Gazprombank, είναι ένας από τους κύριους διαύλους πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το οποίο αγοράζουν οι χώρες της ΕΕ παρά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τι περιελάμβανε το δεύτερο πακέτο κυρώσεων

Το πακέτο που εγκρίθηκε επεκτείνει περαιτέρω τους υφιστάμενους χρηματοοικονομικούς περιορισμούς, περιορίζοντας έτσι την πρόσβαση της Ρωσίας στις σημαντικότερες κεφαλαιαγορές. Επίσης, απαγορεύει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο και την παροχή υπηρεσιών σε σχέση με μετοχές ρωσικών κρατικών οντοτήτων σε τόπους διαπραγμάτευσης της ΕΕ. Επιπλέον, εισάγει νέα μέτρα που περιορίζουν σημαντικά τις χρηματοοικονομικές εισροές από τη Ρωσία στην ΕΕ, απαγορεύοντας την αποδοχή καταθέσεων που υπερβαίνουν ορισμένες αξίες από Ρώσους υπηκόους ή κατοίκους, την τήρηση λογαριασμών Ρώσων πελατών από τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων της ΕΕ, καθώς και την πώληση τίτλων σε ευρώ σε Ρώσους πελάτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments